Antena 3 CNN Politică Bogdan Chirieac: PNL nu are nici lideri puternici, nici comunicatori. Agitația lor deschide calea pentru Mișcarea Populară

Bogdan Chirieac: PNL nu are nici lideri puternici, nici comunicatori. Agitația lor deschide calea pentru Mișcarea Populară

Bogdan Chirieac: PNL nu are nici lideri puternici, nici comunicatori. Agitația lor deschide calea pentru Mișcarea Populară
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Feb 2016   •   17:40
Fostul președinte liberal, Crin Antonescu, a declarat, într-o intervenție la un post de televiziune, că PNL a procedat stângaci și agitația exagerată nu face bine partidului.

“Să fiu foarte sincer, cred că dl Cioloş a procedat corect şi cred că PNL a procedat stângaci. Nu primul-ministru, printr-o OUG, trebuia să fie soluţia. De altfel, nu înţeleg de ce această discuţie nu s-a purtat, să spunem aşa, într-o anumită intimitate.(...) Guvernul este lipit de preşedintele Klaus Iohannis. PNL nu are de ce să fie lipit de imaginea Guvernului, chiar dacă a votat învestirea sa, chiar dacă îl susţine. PNL, ca orice partid care se respectă şi, oricum, ca orice partid cu pretenţii de partid mare, nu trebuie să se lipească de nimeni, trebuie să aibă propria sa identitate, propria sa greutate, propria sa imagine (...)Uneori nu e nimic rău să nu ai de partea ta formaţiuni precum UNPR sau ALDE, nemaipunând la socoteală PSD, care este desigur adversarul, şi a nu mai vorbi de Mişcarea Populară.(...) Uneori, PNL lasă impresia că ar dori să se afle în compania unora dintre aceştia şi nu are abilitatea să reuşească, asta eventual poate să fie altceva. Tocmai de aceea am spus că uneori nu e nicio ruşine să fi izolat într-un anumit peisaj politic, într-un anumit moment.

Declarația lui Antonescu a fost comentată în ediția de vineri a emisiunii 100 de minute, realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3.

Analistul Bogdan Chirieac a explicat că poziția lui Crin Antonescu este corectă și că PNL se agită prea tare, deschizând astfel calea pentru Mișcarea Populară.

“Crin Antonescu se dovedește, ca de obicei, un mare om politic. Ce le spune domnilor de la PNL – nu vă mai agitați în așa hal pentru că tot ce faceți acum este să creați drum Mișcării Populare. Astăzi, când vorbim, PNL nu are comunicator, nu mai vorbim de lideri cu putere. Că, de pildă, domnul Ponta a fost un lider și un comunicator cu putere în PSD. Acum domnul Dragnea recuperează. În cazul PNL, ce face acum este să deschidă calea pentru Mișcarea Populară. Deci Crin Antonescu este primul politician de rang înalt care a sesizat pericolul.”

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close