Antena 3 CNN Politică Tudorel Toader, prima apariție din 2018: ”Ministerul Justiției a avut multe activități benefice pentru sistemul judiciar”

Tudorel Toader, prima apariție din 2018: ”Ministerul Justiției a avut multe activități benefice pentru sistemul judiciar”

Tudorel Toader, prima apariție din 2018: ”Ministerul Justiției a avut multe activități benefice pentru sistemul judiciar”
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
05 Ian 2018   •   11:22

Update: Tudorel Toader a afirmat în ședința CSM că ministerul Justiției a avut multe activități benefice pentru sistemul judiciar.

”Avem multe activități de real beneficiu pentru sistemul judiciar. Trebuie să ne cunoaștem atribuțiile, competențele și limitele constituționale indiferent de locul pe care îl ocupăm și trebuie să le îndeplinim corect și la timp. Eu îmi exprim convigerea faptului că în continuare vom avea o bună colaborare Ministerul și CSM pentru că în Sistem sunt foarte multe probleme de rezolvat.Eu m-am angajat să fac o radiografie a evoluției sistemului judiciar pentru a vedea în ce măsură echilibrul puterilor în stat poate fi îmbunătățit”, a declarat ministrul Justiției.

Știrea inițială: Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a ajuns vineri dimineață la CSM. Este prima apariţie publică a lui Toader în 2018. Ministrul Justiţiei nu a scos niciun cuvânt despre soarta şefei DNA, deşi promisese că va anunţa dacă cere sau nu revocarea lui Kovesi la finalul lui 2017.

La sosirea la CSM, Toader a afirmat că va face declarații mai ample la ieșire. Totuși, ministrul a explicat de ce s-a prezentat la CSM, în ciuda faptului că este în concediu.

„Nu sunt în concediu de la CSM, este un moment important și am venit la alegeri”, a afirmat Tudorel Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa vineri, începând cu ora 10.00, la şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în care va fi aleasă noua conducere şi se va discuta raportul de activitate pe anul 2017. Aceasta va fi prima apariţie publică a şefului statului din acest an. Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii candidează judecătoarea Simona Camelia Marcu, membru al CSM din partea instanţei supreme, iar pentru postul de vicepreşedinte şi-au depus candidatiurile procurorii Codruţ Olaru şi Nicolae Solomon.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close