x close

Fii alături de noi!

Cioloș, pentru Le Figaro: România asigură un control eficient al frontierelor externe ale UE

de M.Z.   •   22 Ian 2016   •   22:06
Cioloș, pentru Le Figaro: România asigură un control eficient al frontierelor externe ale UE 418
Foto: gov.ro
România asigură un control eficient al frontierelor externe ale Uniunii Europene și ar merita cel puțin o recunoaștere a eforturilor sale printr-o decizie de aderare la spațiul Schengen cu frontierele sale aeriene, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloș în cadrul unui interviu pentru Le Figaro, acordat cu prilejul vizitei de două zile pe care a efectuat-o în Franța, informează agerpres.ro.
 
Prim-ministrul român afirmă în interviul publicat vineri că este frustrant pentru el să vadă că România nu a fost încă acceptată în Schengen, deși țara noastră îndeplinește criteriile necesare.
 
”Cu prilejul întâlnirii mele cu președintele Francois Hollande, am pledat pentru o susținere de către Franța a abordării noastre. În contextul actual, dorim cel puțin o recunoaștere a eforturilor făcute prin deschiderea frontierelor aeriene. Asta nu ar adăuga o problemă în plus pentru Schengen”, a afirmat Cioloș potrivit Le Figaro.
 
Dacian Cioloș a mai afirmat că ”în calitate de prim-ministru, nu mai accept ca țara mea să fie tratată diferit”, referindu-se la faptul că în ultimii ani discuția despre aderarea la Schengen a fost asociată de cea privind progresele în lupta împotriva corupției. 
 
”Când vorbim despre lupta împotriva corupției, România a făcut progrese. Și nu sunt sigur că este țara care pune cele mai mari probleme în materie astăzi”, a declarat premierul român.
 
Întrebat dacă afluxul de refugiați ar putea îngreuna demersul României de aderare la Schengen, Dacian Cioloș a răspuns: ”Noi asigurăm un control eficient al frontierelor externe al frontierelor externe și am dovedit-o. Dacă toate țările ar face la fel, nu am avea poate această problemă”.
 
poza

Actualitate

Iohannis: SIE va avea șef interimar. Voi face o propunere Parlamentului după alegeri

Președintele Klaus Iohannis a spus, luni, după demisia lui MRU de la șefia SIE, că Serviciul de Informații Externe va fi condus în continuare de șeful interimar, generalul Silviu Predoiu, și va veni cu o...

26 Sep 2016  •  18:21

poza

Show

Laura Cosoi, în doliu. „Noi nu o vom uita niciodată”

Laura Cosoi este îndoliată, după ce o persoană foarte apropiată ei s-a stins din viață în weekendul trecut. „La inceputul verii, parintii mamei au fost internati pentru o luna in spital ca...

26 Sep 2016  •  18:03

sati