Antena 3 CNN Politică Ministrul Agriculturii ar putea fi schimbat. Cioloș: Voi lua o decizie

Ministrul Agriculturii ar putea fi schimbat. Cioloș: Voi lua o decizie

Ministrul Agriculturii ar putea fi schimbat. Cioloș: Voi lua o decizie
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    16 Iun 2016   •   20:59

Premierul Dacian Cioloș a afirmat joi că va avea o discuție cu ministrul Achim Irimescu, după ce în Camera Deputaților a trecut moțiunea simplă pe Agricultură, potrivit agerpres.ro.

"O să am o discuție cu dânsul (cu Achim Irimescu - n.r.) și voi lua o decizie în perioada imediat următoare, după o evaluare pe care o să o fac eu. După cum știți (...), nu există o obligație din partea premierului de a demite ministrul respectiv. Există un angajament atunci când moțiunea a trecut ca acele elemente care erau prevăzute în moțiune - elemente de decizie sau elemente foarte practice - să fie luate în considerare de Guvern", a afirmat premierul, într-o conferință de presă la Guvern.

Cioloș a adăugat că problema subvențiilor în agricultură se afla în atenția sa înainte de a se dezbate moțiunea și a explicat că o întârziere la plata acestora a existat "practic în toate statele membre, pentru că e primul an în care se aplică noua politică agricolă comună și deciziile privind calendarul de plată a acestor subvenții a depins de rapiditatea cu care s-au luat sau nu anumite decizii de repartizare a fondurilor pentru anul trecut".

Moţiunea împotriva ministrului Agriculturii, adoptată. Gorghiu: Când trece o moțiune, ministrul trebuie schimbat

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Achim Irimescu motiune
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close