Antena 3 CNN Politică Codrin Ștefănescu, atac la Ludovic Orban: Este învârtit cu cheița de un sistem sinistru

Codrin Ștefănescu, atac la Ludovic Orban: Este învârtit cu cheița de un sistem sinistru

Codrin Ștefănescu, atac la Ludovic Orban: Este învârtit cu cheița de un sistem sinistru
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Aug 2017   •   13:44

 Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, spune că, prin recentele declaraţii referitoare la legile Justiţiei, preşedintele PNL, Ludovic Orban, reuşeşte "să ducă în derizoriu" chiar propriul partid. 

"Prin recentele declaraţii publice referitoare la legile Justiţiei, Ludovic Orban reuşeşte să ducă în derizoriu chiar propriul partid. Că aşa-zisul şef al PNL, speriat de alte dosare care i s-ar mai putea fabrica, este învârtit cu cheiţa de un sistem sinistru care culmea chiar şi pe el l-a abuzat, nu mai este niciun secret", declară Codrin Ştefănescu, într-un comunicat remis duminică AGERPRES. 

Potrivit secretarului general adjunct al PSD, acest fapt este demonstrat chiar prin declaraţiile contradictorii pe care le face la doar câţiva ani distanţă. 

"Orban - 'liderul de dreapta' - susţine cu ardoare nişte idei atât de lipsite de logică, încât reuşeşte să şocheze şi ce a mai rămas din propriul electorat. Atât de absurde şi incoerente sunt declaraţiile lui, încât nici măcar pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu au izbutit să-l facă măcar puţin mai simpatic în ochii electoratului PSD. Dacă asta a urmărit sistemul prin vocea lui Orban, nu a reuşit", spune Codrin Ştefănescu. 

El susţine că românii vor modificarea Codurilor penale în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale. 

"Sistemul, binomul, Iohannis, Orban, cât şi colegii pedelişti ai acestora, vopsiţi în liberali, ştiu cu exactitate ceea ce îşi doreşte electoratul PSD, dar şi cel cu adevărat liberal, concentrat în jurul ALDE, şi, în general, ce vor cu adevărat românii. Şi românii vor lucruri concrete. Românii vor modificarea Codurilor penale în cel puţin 100 de puncte, în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale. Românii vor o lege a răspunderii magistraţilor. Românii vor respectarea tuturor drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Românii vor încetarea defilărilor în cătuşe la TV", arată Codrin Ştefănescu. 

Social-democratul mai spune că românii vor eliminarea controlului unor structuri ale statului asupra cetăţenilor. 

"Românii vor ca nimeni să nu mai stea cu frică, că oricând poate fi luat de pe stradă sau din casă, de lângă familie, copii, în baza unor dosare fabricate. Românii vor eliminarea definitivă a controlului absolut şi absurd al unor structuri ale statului asupra cetăţenilor. Şi, absolut toată lumea doreşte acel echilibru constituţional între puterile statului. Şi atunci, chiar şi ignorându-i penibilităţile enunţate cu emfază în spaţiul public, fricosul Ludovic Orban nu ar trebui să se mai mire că pleacă şi vor mai pleca din partidul său structuri întregi, liberali adevăraţi care nu se mai regăsesc sub nicio formă în ceea ce a devenit astăzi PNL", adaugă Codrin Ştefănescu. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că liberalii iau în calcul contestarea la Curtea Constituţională a României (CCR) a propunerilor de modificare a legilor Justiţiei anunţate de Tudorel Toader şi a precizat că a avut o discuţie cu preşedintele interimar al USR privind susţinerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Justiţiei. 

"PNL se va opune categoric propunerilor formulate de ministrul Justiţiei, în special vom fi împotriva a două propuneri, anume aceea de a elimina preşedintele din procedura de numire a şefilor parchetelor şi propunerea de trecere a Inspecţiei Judiciare din subordinea CSM în subordinea Ministerului Justiţiei. După ce au brevetat 'Marţea neagră', PSD-iştii vor să breveteze şi 'miercurea neagră'. (...) Chiar dacă este făcut la lumina zilei, acest fapt reprezintă un atentat împotriva independenţei Justiţiei. (...) Ne vom bate cu toate armele legale şi constituţionale împotriva acestor modificări legislative. Ambele propuneri sunt nu paralele cu Constituţia, ci împotriva Constituţiei", a spus Orban, într-o conferinţă de presă. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Codrin Ştefănescu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close