Antena 3 CNN Politică Codrin Ștefănescu, reacție după protestele violente de vineri: Klaus Iohannis, Dan Barna, Dacian Cioloş, Eugen Tomac şi Ludovic Orban încurajează violențe

Codrin Ștefănescu, reacție după protestele violente de vineri: Klaus Iohannis, Dan Barna, Dacian Cioloş, Eugen Tomac şi Ludovic Orban încurajează violențe

Codrin Ștefănescu, reacție după protestele violente de vineri: Klaus Iohannis, Dan Barna, Dacian Cioloş, Eugen Tomac şi Ludovic Orban încurajează violențe
11 Aug 2018   •   12:29

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat, sâmbătă, că preşedintele Klaus Iohannis, Dan Barna, Dacian Cioloş, Eugen Tomac şi Ludovic Orban ar trebui să îşi ceară public scuze, pentru că declaraţiile lor în spaţiul public au încurajat la violenţe, "au incitat pur şi simplu''.

''Este incredibil cât tupeu au cei din Opoziţie! (...) Adică, după ce s-au urcat cu picioarele pe o manifestaţie ce se dorea paşnică din partea unor fraţi de-ai noştri din diaspora, (...) care au nişte revendicări, s-au bătut cu toţi cu dinţii şi cu unghiile pentru voturile acestor oameni. A venit Iohannis cu comunicat, a venit Orban cu comunicat, Barna cu comunicat, Tomac cu comunicat, Cioloş îşi pregătea lansarea candidaturii din această piaţă. După ce se întâmplă atâtea nenorociri, e o Românie siderată de violenţe, cu oameni care au fost călcaţi în picioare, cu o femeie jandarm care se bate pentru viaţa ei în momentul de faţă, să mai ieşi, în loc să ceri scuze şi iertare poporului român, să vii încă să arăţi cu degetul către Jandarmerie care şi-a făcut datoria'', a spus Ştefănescu, la România TV.

El a susţinut că declaraţiile unor politicieni au încurajat şi chiar incitat la violenţe.

''În mod public cer acestor oameni - Iohannis, Barna, Cioloş, Tomac, Orban - să iasă să îşi ceară scuze în genunchi românilor, pentru că declaraţiile lor în spaţiul public au lansat aceste violenţe, le-au încurajat, au incitat pur şi simplu. Pentru că disperarea lor de a-şi vedea candidatul în funcţia de preşedinte al României i-a făcut să nu mai fie oameni. Toată lumea vede cu ochiul liber că a fost o organizare de tip securist a ceea ce mai numim noi rămăşiţele statului paralel. Au cheltuit o grămadă de bani pentru această acţiune. Şi, fără milă, fără nicio frică de Dumnezeu, au încercat să dea foc Bucureştiului'', a declarat social-democratul.

Secretarul general adjunct al PSD a adăugat că nu au fost o sută de mii de oameni în piaţă, pentru că partidele de Opoziţie nu pot strânge atâţia oameni la un miting.

''O sută de mii de oameni nu au fost în niciun caz în piaţă, pentru că toate cele patru partide de dreapta împreună nu pot strânge o sută de mii de români şi să îi convingă să facă o bulibăşeală în ţara asta cum vor ei, sub nicio formă. Nicio legătură nu au cu diaspora! (...) Răniţii sunt din cauza cărămizilor şi obiectelor contondente aruncate de cei din spate, care erau organizaţi să facă lucrul ăsta, tot acolo între ei. Sigur că vor fi verificaţi de organele de ordine, sunt filme, sunt fotografii. Nu putem lăsa lucrurile aşa, vorbesc de ordinea constituţională'', a precizat Codrin Ştefănescu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close