Antena 3 CNN Politică Comisia Nana: Firma care a vândut terenul, înfiinţată doar pentru Băsescu

Comisia Nana: Firma care a vândut terenul, înfiinţată doar pentru Băsescu

Comisia Nana: Firma care a vândut terenul, înfiinţată doar pentru Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Apr 2014   •   13:48
Firma care a vândut terenul de la Nana familiei Băsescu a fost înfiinţată special pentru această tranzacţie şi desfiinţată imediat după terminarea ei, susţin mai mulţi membri ai comisiei Nana.

Timp de patru ani, firma a adunat toate terenurile din zonă, astfel încât să poată vinde o suprafaţă compactă, după care a vândut către Ioana Băsescu.

Mai mult, opt persoane care îşi care au domiciuliul în sectorul 5 al Capitalei, acolo unde îşi avea sediul firma respectivă, au fost împroprietărite cu terenurile care ulterior au ajuns la fiica preşedintelui. 
 
Parlamentul a trezit Comisia Nana şi a prelungit cu încă 60 de zile termenul de depunere a raportului.

Noul preşedinte al Comisiei, Mihai Fifor, este optimist că în două săptămâni va emite raportul privind modul în care fiica preşedintelui Traian Băsescu a cumpărat aproape 300 de hectare de teren agricol în comuna Nana din Călăraşi.

Decizia vine după trei luni de activitate, doi preşedinţi, invitaţii la audieri care au fost ignorate sau au rămas fără răspuns. 

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.
 
Adrian Rădulescu a vorbit cu administratorul firmei care avea în arendă terenul de la Nana înainte de a fi cumpărat de Ioana Băsescu.

Reprezentantul firmei Amigo a dezvăluit membrilor comisiei Nana că Rădulescu nu i-a spus cine urma să cumpere moşia. 

Citiţi şi Nepotul lui Adrian Rădulescu, consilier al lui Băsescu, implicat în evaziune fiscală

×
Subiecte în articol: Nana comisia nana Ioana Basescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close