Antena 3 CNN Politică Cine sunt medicii care propun modificarea legii antifumat

Cine sunt medicii care propun modificarea legii antifumat

Cine sunt medicii care propun modificarea legii antifumat
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
27 Sep 2016   •   11:33

Trei medici, toți trei parlamentari PSD, vor să schimbe legea antifumat cu noi amendamente și trucuri procedurale. Cei trei sunt: senatorul PSD Florian Popa, fost rector UMF, senatorul PSD Marin Burlea, șeful Societății Române de Pediatrie și deputatul PSD Corneliu Buicu, medic de sănătate publică. Culmea, toți cei trei sunt membri în Comisiile de Sănătate ale Parlamentului.

Dezbaterea de azi din Parlament, prin care inițiatorii încearcă schimbarea încadrării spațiului public pare să intre în contradictoriu cu calitatea lor de cadre medicale.  Aceste amendamente permit, în realitate, să se fumeze în orice spațiu.

Până când parlamentarii vor lua o decizie, ministrul Sănătății a adoptat o poziție clară. Potrivit lui Vlad Voiculescu, statistica privind fumatul este îngrijorătoare, mai ales cea care se referă la generația tânăra, adică la viitorul României. "Aș vrea să rețineți! Unul din trei tineri cu vârste între 15 și 16 ani, adică în jur de 200.000 de copii, au fumat o dată în ultimele 30 de zile. Dacă o parte dintre ei vor deveni fumători este și vina celor care astăzi încearcă să schilodească legea antifumat. Populația nu își dorește o schimbare a legii anifumat așa cum este ea acum. Populația nu își dorește și nici măcar fumătorii nu doresc acest lucru. Atunci mă întreb, cine dorește acest lucru?", a spus ministrul Sănătății.

La rândul lui, secretarul de stat Raed Arafat a spus că, odată modificata legea antifumat, am deveni unici in Europa, poate chiar și în lume. "Vorbesc nu numai ca medic, ci și ca o persoană aflată la coordonarea serviciilor de urgență. Nu putem nega ca aceia care fumează fac parte din pacienții noștri siguri, pentru că ei au șansa să facă un infarct, să facă un accident vascular cerebral, să aibă boli pulmonare cronice, toate sunt corelate cu fumatul. Este foarte grav dacă copiii încep să fumeze la 13 ani, pentru că la 20-25 de ani au afecțuni pe care poate nu le resimt, dar sigur la 30 încep să se manifeste", a declarat Arafat.

 

×
Subiecte în articol: tigari tutun
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close