Antena 3 CNN Politică Cozmin Guşă: Traian Băsescu a făcut presiuni asupra magistraţilor în cazul lui Vîntu (VIDEO)

Cozmin Guşă: Traian Băsescu a făcut presiuni asupra magistraţilor în cazul lui Vîntu (VIDEO)

Cozmin Guşă: Traian Băsescu a făcut presiuni asupra magistraţilor în cazul lui Vîntu (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Sep 2010   •   08:57

Preşedintele Traian Băsescu a făcut presiuni asupra magistraţilor, care cercetau dosarul lui Vîntu, să-l reţină pe acesta încă din decembrie 2009, pentru favorizarea fugii lui Nicolae Popa. Este declaraţia lui Cozmin Guşă, pe atunci susţinător al lui Mircea Geaonă, contracandidatul lui Băsescu la preşedinţie. Guşă a precizat, la emisiunea Subiectiv, că Băsescu ar fi încercat astfel să mute atenţia de la scandalul în care era implicat, cu înregistrarea în care părea că loveşte un copil.

Cozmin Guşă este de părere că Sorin Ovidiu Vîntu ar fi trebuit să fie reţinut de procurori încă de când aceştia au deschis dosarul, la începutul lui decembrie 2009. Atunci, preşedintele Traian Băsescu, aflat în plin scandal după apariţia în mass-media a filmuleţului în care şeful statului părea că loveşte un copil, ar fi pus presiune asupra magistraţilor să-l aresteze pe Vîntu, dar aceştia nu au cedat.

Arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost un eveniment regizat, pentru a capta atenţia opiniei publice şi a transmite semnale către alţi adversari ai preşedintelui Băsescu, spune Cozmin Guşă. Acesta a mai declarat că România s-ar putea confrunta cu dispariţia statului de drept, câtă vreme justiţia primeşte ordine de la şeful statului.

Preşedintele PSD Victor Ponta susţine că ar fi bine pentru România dacă Traian Băsescu şi Sorin Ovidiu Vîntu ar sta o perioadă după gratii. ?Strict politic,domnul Vîntu n-ar trebui eliberat, iar Băsescu ar trebui să stea in aceeasi celulă, au multe în comun.

Antena 3

 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close