Antena 3 CNN Politică Vicepreședinte al PE, la DNA. Crin Antonescu și soția sa Adina Vălean, audiați de procurori

Vicepreședinte al PE, la DNA. Crin Antonescu și soția sa Adina Vălean, audiați de procurori

Vicepreședinte al PE, la DNA. Crin Antonescu și soția sa Adina Vălean, audiați de procurori
Sursa foto: Foto: Intact Images/Agerpres
de M.Z.    |    13 Mai 2016   •   11:37

Crin Antonescu şi soţia sa, europarlamentarul Adina Vălean, vicepreședinte al Parlamentului European, au fost audiaţi vineri dimineață de procurorii DNA Ploieşti, după o serie de denunţuri.
 

UPDATE 11.37 - Crin Antonescu a ieșit de la DNA după circa o oră și a declarat că nici el, nici soția lui nu au comis vreo ilegalitate.

”Nici eu, nici soția nu am comis niciodată nici cea mai mică ilegalitate”, a spus fostul șef al PNL, vineri, la ieșirea de la audieri.

Cel mai probabil, Crin Antonescu a dat explicații procurorilor după ce fosta noră a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, a dezvăluit că liberalul ar fi cumpărat de la fiul fostului șef al SRI un apartament de lux subevaluat. 

Potrivit Alinei Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureau, Crin Antonescu ar fi cumpărat de la familia fostului şef al SRI un apartament într-o zonă de lux a Bucureştiului, la un preţ subevaluat.

"Avem suspiciuni rezonabile că cei doi membri ai familiei Antonescu, Antonescu George-Crin-Laurenţiu şi Vălean Adina-Ioana, enumeraţi mai sus, se fac vinovaţi de aderarea la un grup infracţional organizat, fals intelectual şi uz de fals în acte publice, fals intelectual şi uz de fals în declaraţiile de avere şi de interese, instigare la uz de fals în raportul de evaluarea al apartamentului, spălare de bani, primire de foloase necuvenite, trafic de influenţă, deturnarea licitaţiilor publice, solicitare de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu al primarului sectorului 1 Buucresti, Chiliman Andrei, cât şi a Primarului General al Capitalei, Oprescu Sorin". (Sursa: Plângerea Alinei Petre)

UPDATE 10.05 - Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a venit la DNA împreună cu soția sa, Adina Vălean. Amândoi vor fi audiați.

Antonescu a spus la intrarea la DNA că a fost citat în calitatea de martor în acest dosar.

"Am venit în calitate de martor. Nu cunosc exact în ce dosar, presupun că este vorba despre denunţurile mincinoase despre care atât aţi discutat la adresa mea", a declarat Crin Antonescu, la sosirea la DNA.

----------------------------

Știrea inițială 09.38

Senatorul PNL Crin Antonescu este așteptat, vineri, la sediul DNA Ploiești, surse judiciare declarând că acesta a fost citat pentru a fi audiat în calitate de martor într-un dosar, informează agerpres.ro.

Conform surselor citate, Antonescu ar urma să fie audiat în legătură cu un apartament pe care l-ar fi cumpărat la un preț subevaluat de la fiul fostului șef al SRI, Virgil Măgureanu.

Fosta noră a lui Măgureanu, Alina Petre, ar fi depus un denunț la DNA în care arăta că Antonescu și soția sa, europarlamentarul Alina Vălean, au achiziționat un apartament de lux la jumătate din prețul său de piață, diferența fiind achitată de compania Romprest, prin achiziționarea, în același imobil, a unui apartament la un preț supraevaluat.

Alina Petre ar fi arătat în denunțul său că, în schimbul acestui favor, Antonescu trebuia să asigure prelungirea contractelor pe care compania Romprest le avea cu Primăria Sectorului 1, condusă de liberalul Andrei Chiliman.
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close