Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu, explicații despre șantaj și stenogramele de la DNA

Crin Antonescu, explicații despre șantaj și stenogramele de la DNA

Crin Antonescu, explicații despre șantaj și stenogramele de la DNA
Sursa foto: Foto: Facebook/Crin Antonescu
19 Feb 2018   •   12:27

Crin Antonescu a oferit explicații, după ce în presă au apărut câteva stenograme controversate, în care omul de afaceri Florian Walter îi explica procurorului Iorga Moraru că Antonescu s-a retras din viața politică pentru că a fost şantajat.

„1) Nu am fost niciodată şantajat de nimeni cu nimic.

2) Nu am jucat niciodată vreun joc sau de altă natură la Monte Carlo, nu am dispus niciodată de sute de mii de euro pe care să le câştig sau să le pierd.

Se dă frâu liber imaginaţiei rău de tot.  Cum au apărut aceste idei ale celor care vorbesc?Nu ştiu. Din câte am văzut, e vorba de oameni pe care nu i-am întâlnit vreodată. Nu am de ce să găsesc explicaţii pentru astfel de aberaţii. Sunt oameni care se cred Napoleon, care au întâlnit-o pe Tina Turner la Ploieşti. (...) Nu există niciun fel de înregistrări pentru că nu a existat o asemenea postură", a declarat Antonescu la România TV.

Întrebat dacă s-a simţit vreodată urmărit, fostul lider PNL a spus că a fost "urmărit", asemeni oricărui om politic din România.

"Dacă am fost sau nu filat, nu ştiu. În momentul în care cineva e persoană publică şi mai ales politician la vârf la un moment dat, asumă din capul locului că oriunde se duce, ce face, persoanele cu care se întâlneşte şi ce vorbeşte în intimitatea sa, e la vedere. Cred că m-am simţit ca orice om politic: urmărit. Niciodată asupra mea din partea vreunei persoane sau a unei instituţii nu a existat niciun şantaj pentru că nu aveau cu ce”, a mai spus Antonescu.

"M-am retras din viaţa politică pentru că e dreptul oricărui om să pună capăt vieţii politice, pentru că marile proiecte politice în care am fost angajat au eşuat. Eu am fost partener cu domnul Ponta în USL, domnul Ponta m-a trădat şi s-a aliat cu binomul, apoi binomul l-a trădat dar asta e altă problemă. USL a eşuat, proiectul revizuirii constituţiei a eşuat. După eşuarea USL, PNL a decis să susţină pe altcineva în cursa pentru prezidenţiale. Aveam 20 şi ceva de ani de activitate politică şi am considerat că e timpul să pun capăt", a completat fostul lider PNL.

 

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu santaj Florian Walter
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close