Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu, PRĂBUŞIRE drastică în sondaje. Fostul prezidenţiabil a devenit o fantomă printre politicieni. Ce cred românii

Crin Antonescu, PRĂBUŞIRE drastică în sondaje. Fostul prezidenţiabil a devenit o fantomă printre politicieni. Ce cred românii

Crin Antonescu, PRĂBUŞIRE drastică în sondaje. Fostul prezidenţiabil a devenit o fantomă printre politicieni. Ce cred românii
de O.P.    |    16 Sep 2014   •   13:08

Atacuri virulente la adresa opoziţiei, discursuri mobilizatoare pentru susţinătorii săi, încredere în sine şi carismă. Crin Antonescu părea un candidat perfect, omul care reprezenta PNL-ul şi îi făcea pe ai lui să îl urmeze orbeşte.

Însă apropierea şocantă de Traian Băsescu şi de partidul pe care atât de mult l-a criticat i-a făcut pe români să îşi piardă încrederea. Potrivit unui sondaj INSCOP Research, Crin Antonescu dispare de tot din sondaje, la capitolul "încredere".

Astfel, fostul lider al PNL adună doar 15,7% voturi de încredere ”multă şi foarte multă”, mai puţin decât Traian Băsescu (17,5%) şi decât Ion Iliescu (19,1%). În luna februarie 2013, el se bucura încă de 33% încredere şi se afla printre primele trei figuri politice ale zilei.

Astăzi, în schimb, i se mai atribuie doar acea încredere pe care o manifestă paseiştii ca formă de rezistenţă faţă de cruzimea prezentului.

Faptul că sondajul îl plasează în stricta proximitate a foştilor preşedinţi întăreşte şi mai mult impresia că ceea ce îl ”scade” pe Crin Antonescu este tocmai faptul de a nu avea „actualitate”, scrie dw.de.

Dispariţia din rândurile fruntaşe ale partidului arată cât de mult i-a distrus imaginea coaliţia cu PDL-ul şi implicit apropierea de curtea lui Traian Băsescu. Aceste schimbări de ideologie politică, peste noapte, nu rămân nepedepsite în mentalul colectiv.

Cele mai stabile personaje de pe scena politico-economică rămân Mugur Isărescu - cu peste 40%, Victor Ponta cu aproape 40 de procente şi Klaus Iohannis cu puţin peste 30%.



×
Subiecte în articol: sondaje Crin Antonescu Klaus Iohannis
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close