Antena 3 CNN Politică Cum le-a povestit "Pinalti" procurorilor cum i-a dat 500.000 de euro șpagă în sediul PDL

Cum le-a povestit "Pinalti" procurorilor cum i-a dat 500.000 de euro șpagă în sediul PDL

Cum le-a povestit "Pinalti" procurorilor cum i-a dat 500.000 de euro șpagă în sediul PDL
04 Dec 2016   •   22:32

Fost vicepreşedinte PDL, Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti“, a povestit la DNA cum i-a dus 500.000 de euro lui Vasile Blaga în sediul PDL din strada Modrogan, o şpagă din partea firmei Romsys. Era vorba de ultima tranşă dintr-o sumă mult mai mare, de 700.000 de euro, pentru finanţarea campaniei electorale a PDL, potrivit unor surse judiciare, scrie adevarul.ro.

Directori de la firme de stat, afacerişti şi foşti membri PDL au dat declaraţii la DNA în care l-au înfundat pe senatorul liberal Vasile Blaga (60 de ani), trimis în judecată pentru trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare. Faptele de care este acuzat politicianul le-ar fi făcut în 2012, în calitate de secretar general al PDL.

Blaga a fost trimis în judecată săptămâna trecută pentru că ar fi primit suma de 700.000 de euro de la afaceristul Horaţiu Bruno Berdilă, reprezentantul societăţii Romsys. În schimbul banilor, politicianul şi-ar fi traficat influenţa pentru ca firma lui Berdilă să câştige contracte la compania de stat  Transelectrica şi la filiala acesteia, Teletrans.

Cel care ar fi intermediat totul ar fi fost Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”, la acea dată primarul oraşului Piatra Neamţ şi vicepreşedinte PDL, care la această oră execută o condamnare de 6 ani de închisoare primită în dosarul „Microsoft”, pentru infracţiuni similare cu cele comise în acest caz.

Comisionul minim de 10% pentru PDL

Potrivit celor implicaţi, banii ar fi fost daţi în anul 2012 şi ar fi fost folosiţi pentru finanţarea campaniei electorale a PDL, dar şi pentru susţinerea lui Traian Băsescu la referendumul de demitere iniţiat de USL. În faţa procurorilor DNA, Blaga a negat vehement acuzaţiile. „O să îmi dovedesc nevinovăţia”, a declarat politicianul după ce a fost pus sub acuzare.

Însă, doi martori-cheie în acest dosar, Berdilă şi „Pinalti”, au recunoscut integral acuzaţiile procurorilor DNA. În prezent, ei sunt cercetaţi într-o anchetă care a fost separată de cea în care Blaga a fost trimis în judecată. „Pinalti” a povestit procurorilor DNA că într-o întâlnire a liderilor PDL, Blaga le-ar fi spus că la numirea directorilor de companii de stat să fie propuse persoane care sunt dispuse să accepte încheierea de contracte cu anumiţi afacerişti.

×
Subiecte în articol: vasile blaga Pinalti
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close