Antena 3 CNN Politică Un lider PNL a demisionat după rezultatele de la alegerile locale

Un lider PNL a demisionat după rezultatele de la alegerile locale

Un lider PNL a demisionat după rezultatele de la alegerile locale
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    13 Iun 2016   •   20:43

Liderul PNL Covasna, Codruţ Opaiţ, care a demisionat din funcţie după ce PNL nu a reuşit să câştige Primăria oraşului Întorsura Buzăului, a acceptat să asigure interimatul la conducerea organizaţiei până la desemnarea unui nou preşedinte, informează agerpres.ro.

Codruţ Opaiţ a declarat luni că decizia sa de a demisiona a surprins conducerea partidului, care i-a cerut să renunţe la această decizie şi i-a propus chiar să candideze la viitoarele alegeri parlamentare, lucru pe care l-a refuzat. 

”Am spus că voi demisiona dacă vom pierde Primăria Întorsura Buzăului, am promis acest lucru şi m-am ţinut de cuvânt (...) deşi candidatul nostru a fost eliminat abuziv din cursă, zic eu, înainte de începerea campaniei (...) Decizia de a-mi depune mandatul a creat nedumerire şi opoziţie din partea conducerii partidului. Chiar mi s-a solicitat să particip la parlamentare, dar am refuzat, pentru că eu lucrez în domeniul privat, am două firme şi nu trăiesc din politică, deci nu pot da curs invitaţiei, deşi sunt onorat”, a declarat Codruţ Opaiţ. 

El a mai adăugat că a consimţit să mai rămână o perioadă la conducerea organizaţiei judeţene pentru a ”gestiona treburile interne” până la desemnarea unui nou preşedinte, posibil până după alegerile parlamentare. Opaiţ a mai spus că nu va părăsi PNL şi că nu exclude varianta de a candida pentru şefia organizaţiei la alegerile interne de anul viitor. 

În ce priveşte priveşte alegerile locale desfăşurate pe 5 iunie, Opaiţ a opinat că PNL a obţinut ”un scor istoric” în judeţul Covasna, respectiv 28 de consilieri locali şi trei consilieri judeţeni, iar în urma negocierilor cu celelalte partide este posibil ca obţină trei sau patru posturi de viceprimari. 

Potrivit acestuia, PNL a avut un scor de 8% la nivelul judeţului Covasna, judeţ dominat de UDMR, cu 1% mai puţin decât PSD. 

×
Subiecte în articol: demisie Covasna alegeri locale
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close