Antena 3 CNN Politică Deputați suspendați pentru comportament neadecvat

Deputați suspendați pentru comportament neadecvat

Deputați suspendați pentru comportament neadecvat
Sursa foto: foto: pixabay.com
08 Feb 2016   •   08:36

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu și-a exprimat duminică dorința de a exista o lege care să permită suspendarea deputaților pentru 'comportament nepotrivit', după vizita unor parlamentari arabi israelieni la rude ale autorilor atacurilor antiisraeliene, relatează AFP, citată de Agerpres.
'În cadrul unei reuniuni cu șefii partidelor din coaliția sa, primul ministru și-a dat acordul pentru redactarea unei legi care să permită Knesset-ului (parlamentul israelian) să suspende un membru al acestuia după un comportament nepotrivit', potrivit unui comunicat oficial.

Suspendarea s-ar putea face cu aprobarea a 90 dintre cei 120 de deputați, precizează documentul.

Acest anunț a fost emis ca urmare a recentei vizite făcute de trei deputați arabi israelieni rudelor unor palestinieni care comiseseră atacuri antiisraeliene și fuseseră uciși de forțele de ordine, întâlnire denunțată de o parte a clasei politice. Cei trei deputați au asistat și la reuniunea unui comitet care cerea să se fie restituite familiilor corpurile palestinienilor uciși.

În ultimele patru luni, în Israel au avut loc violențe care i-au costat viața pe 165 de palestinieni, 26 de israelieni, un american, un eritreean și un sudanez, potrivit unei evidențe a AFP.

În fața recrudescenței atacurilor, comise în special cu armă albă, Israelul a anunțat că nu va mai restitui corpurile agresorilor familiilor acestora. De fapt, autoritățile au predat mai multe zeci de corpuri, dar au mai păstrat zece.

Premierul Netanyahu a cerut, de asemenea, procurorului general Avichai Mandelblit să se pronunțe asupra legalității vizitei celor trei deputați.

Jurnalistul politic al canalului de televiziune privat Channel 2 Amit Segal și-a exprimat îndoiala că o astfel de lege — care ar permite Parlamentului să-și suspende proprii membri — va obține aprobarea Înaltei curți de justiție.

×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu deputati suspendare
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close