Antena 3 CNN Politică Deputatul PSD Eugen Nicolicea, despre anunțul făcut de Klaus Iohannis: „Doamna premier a făcut niște propuneri de care nu s-a ținut cont”

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, despre anunțul făcut de Klaus Iohannis: „Doamna premier a făcut niște propuneri de care nu s-a ținut cont”

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, despre anunțul făcut de Klaus Iohannis: „Doamna premier a făcut niște propuneri de care nu s-a ținut cont”
20 Noi 2018   •   14:29

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a vorbit, marți, despre anunțul făcut de Klaus Iohannis. Președintele a anunțat că nu este de acord cu propunerile Olguței Vasilescu la Transporturi și Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

„Posibilitatea refuzului la numire o singură dată a fost tranșată de CCR, în timp ce posibilitatea refuzului la revocare nu există în nicio decizie a CCR și nu există niciun precedent. Domnul președinte a vorbit de faptul ca a ținut cont de propunerea Guvernului, dar nu a ținut cont. E simplu, doamna premier a făcut niște propuneri de care nu s-a ținut cont. În această situație, nu există vreo motivație pentru care un președinte să se opună vreunei revocări. Dacă discutăm de două situații, refuzul de numire și refuzul de revocare. Încurcăura la revocare este că dacă refuzi o persoană, nu poți să revoci alta, la numire se poate. Cred că lucrurile astea evidente trebuiau să fie deja cunoscute”, a spus Eugen Nicolicea.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, o declarație de presă, în care a vorbit despre remanierea Guvernului Dăncilă și înlocuirea a opt miniștri.

„Se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii, domnul Petrescu, ministrul Comunicațiilor, domnul Matei, ministrul Tineretului și Sportului. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuza”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Klaus Iohannis respinge numirile Olguței Vasilescu și a lui Ilan Laufer în noul guvern Dăncilă: Nu le consider potrivite!

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close