Antena 3 CNN Politică Detalii incendiare din dosarul privind partidul lui Nicușor Dan

Detalii incendiare din dosarul privind partidul lui Nicușor Dan

Detalii incendiare din dosarul privind partidul lui Nicușor Dan
Sursa foto: Foto: Facebook
15 Feb 2017   •   18:00

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a comunicat oficial zilele trecute faptul că pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică există un dosar exploziv în care a fost începută urmărirea penală in rem, pentru faptele de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese vizând potenţiala finanţarea ilegală a Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) la alegerile locale care au avut loc ȋn luna iunie 2016.

Vizat direct de această anchetă este chiar Nicuşor Dan – preşedintele USB la acea vreme şi actual preşedinte al Uniunii Salvaţi România (USR). Ancheta penală, ȋn cadrul căreia au fost deja efectuate diverse acte de procedură, are la bază o adresă oficială a Autorităţii Electorale Permanente (A.E.P.), care a sesizat că o mare parte din sumele reprezentând contribuţii şi cheltuieli ȋnregistrate de formaţiunea politică condusă de Nicuşor Dan la alegerile locale din iunie 2016 nu au ȋndeplinit condiţiile legale de rambursare.

Raportul A.E.P. conţine probe elocvente care ridică suspiciuni rezonabile privind comiterea mai multor infracţiuni de către USB şi Nicuşor Dan ȋn finanţarea campaniei electorale din iunie 2016. 

Informațiile au fost prezentante de jurnalistul Ovidiu Zară și detaliate de Andreea Sava la ”100 de minute”

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close