Antena 3 CNN Politică Dezbateri aprinse în Parlament! Vosganian, atac la adresa liberalilor: „Încă nu aţi învăţat nimic din lecţia pe care CCR v-a administrat-o în 2010”

Dezbateri aprinse în Parlament! Vosganian, atac la adresa liberalilor: „Încă nu aţi învăţat nimic din lecţia pe care CCR v-a administrat-o în 2010”

Dezbateri aprinse în Parlament! Vosganian, atac la adresa liberalilor: „Încă nu aţi învăţat nimic din lecţia pe care CCR v-a administrat-o în 2010”
04 Iun 2018   •   22:04

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, luni, în plen, la dezbaterea moţiunii simple pe Finanţe iniţiată de liberali, că "felul în care deturnează anumite intenţii ale Guvernului într-o zonă obscură nu face cinste unei Opoziţii corecte".

"Nu mai vehiculaţi aceste idei că Pilonul II dispare şi că ameninţăm pensiile românilor. Încă nu aţi învăţat nimic din lecţia pe care CCR v-a administrat-o în 2010 atunci când aţi vrut să tăiaţi pensiile românilor şi CCR v-a dat o severă corecţie (...) şi nu vă mai învăţaţi odată minte", le-a spus deputatul ALDE iniţiatorilor moţiunii.

Varujan Vosganian a amintit intenţia Guvernului de a se realiza anumite credite cu dobândă zero, arătând că Opoziţia induce panică în rândurile electoratului pe motiv că nu există bani.

"Această iniţiativă a fost catalogată în fel şi chip, începând cu populismele şi terminând cu traficul electoral. (...) Ideea de a contrazice cu orice preţ, de a transforma orice iniţiativă în negarea ei, de a induce panică în rândurile electoratului pe motiv că nu mai există bani, că avem cheltuieli care copleşesc veniturile mi se pare cu totul incorectă. Nu în acest fel se face politică", a adăugat deputatul ALDE.

El le-a transmis iniţiatorilor moţiunii că nu trebuie să vorbească de instabilitate şi haos.

"Misiunea noastră în calitate de reprezentanţi ai naţiunii este să dăm naţiunii încredere în viitorul ei. De aceea, atunci când dumneavoastră vorbiţi de instabilitate şi haos spuneţi-le românilor că, de pildă, în decembrie 2016 cursul de schimb era un euro la 4,54 lei, iar astăzi este 4,65 lei ceea ce arată că am avut o stabilitate impresionantă a cursului euro în ciuda tuturor umorilor stârnite cu instabilitatea. În legătură cu inflaţia, BNR a dat clar un mesaj privind plafonarea ei până la sfârşitul anului. Deficitul se încadrează în nivelurile pe care le avem privind proporţiile structurale. Acest tip de a transforma dezbaterea politică în pamflet, de a utiliza o recuzită înţesată de adjective luată dintr-un limbaj colorat, pădureţ nu fac altceva decât să dea de ansamblu o imagine dezagreabilă în rândul electoratului, de aceea vă rog să ne ajutaţi să ne recâştigăm respectul electoratului, să dăm românilor şansa să-şi recâştige încrederea în propria ţară", a conchis Varujan Vosganian.

Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe intitulată "Harababura fiscală PSD-ALDE te lasă fără banii tăi de pensie!", votul urmând să fie dat miercuri.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian parlament liberali
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close