Antena 3 CNN Politică UPDATE: Dragoș Cristian Dinu, învestit în funcția de ministru al Fondurilor Europene

UPDATE: Dragoș Cristian Dinu, învestit în funcția de ministru al Fondurilor Europene

UPDATE: Dragoș Cristian Dinu, învestit în funcția de ministru al Fondurilor Europene
de M.Z.    |    27 Oct 2016   •   19:00

UPDATE: Dragoş Cristian Dinu este, oficial, noul ministru al fondurilor europene, preşedintele Klaus Iohannis semnând joi decretul de numire a acestuia în locul lui Cristian Ghinea.

Dragoș Cristian Dinu a a depus joi jurământul de învestitură în funcția de ministru al Fondurilor Europene, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

Dragoş Cristian Dinu, 38 de ani, este secretar de stat în MFE din mai 2016.

----------------------------

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire în funcţia de ministru al Fondurilor Europene a lui Dragoş Cristian Dinu, informează Administraţia Prezidenţială. 

Secretarul de stat Dragoș Cristian Dinu îl înlocuiește astfel pe Cristian Ghinea, cel care a demisionat în urmă cu o zi.

Totodată, şeful statului a semnat şi decretul prin care ia act de demisia lui Cristian Ghinea din această calitate. 

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Cristian Dinu va avea loc joi, la ora 18.30, la Palatul Cotroceni. 

Pe 26 octombrie, Cristian Ghinea şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Fondurilor Europene, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

La doar câteva ore de la demisie, Cristian Ghinea a apărut lângă echipa USR, într-o conferință de presă condusă de Nicușor Dan, care a anunțat cele mai noi numiri în partid – un ministru și șapte secretari de stat și consilieri.

Cine este Dragoș Dinu

Dragoş Dinu este specialist în managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene, potrivit unui comunicat al Guvernului.

”Începând cu anul 2008, a fost expert internaţional şi naţional în domenii precum analiză funcţională, planificare strategică, politici publice, analiză şi dezvoltare instituţională. Din această calitate, a reprezentat instituţii internaţionale precum Banca Mondială sau UNICEF şi a coordonat şi implementat proiecte în instituţii publice din România, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia”, se arată în comunicatul citat. 

De asemenea, Guvernul informează că, din mai 2016, Dinu a ocupat funcţia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, iar rolul său ”a fost concentrat pe procese majore şi actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autorităţilor de management pentru perioada 2014 - 2020 sau ridicarea şi închiderea condiţionalităţilor ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014 - 2020”. 

CV-ul noului ministru Dragoș Cristian Dinu, aici

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close