Antena 3 CNN Politică Ediţie de weekend. Divorţul Udrea - Cocoş, la început de dosar Microsoft

Ediţie de weekend. Divorţul Udrea - Cocoş, la început de dosar Microsoft

Ediţie de weekend. Divorţul Udrea - Cocoş, la început de dosar Microsoft
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Feb 2015   •   10:33
Elena Udrea s-a sincronizat perfect cu dosarul Microsoft. A decis să divorţeze chiar când a aflat că Laura Codruţa Kovesi va conduce DNA. Iar la partaj s-a asigurat că nu primeşte niciun ban produs alături de Dorin Cocoş în averea comună de după 2007. 
 
Nu întâmplător a fost ales acest an - şpăgile despre care procurorii spun că le-a primit Dorin Cocoş au fost achitate în 2008 - 2009.
 
Laura Codruţa Kovesi a primit avizul CSM pentru a prelua şefia DNA pe 9 mai 2013. Chiar a doua zi, pe 10 mai, Elena Udrea a intentat divorţ de Dorin Cocoş şi a făcut cerere de partaj. În 15 mai 2013, Corpul de Control al Prim Ministrului încheie un raport cu privire la licenţele Microsoft. 
 
A doua zi, pe 16 mai, Laura Codruţa Kovesi îşi începe mandatul de procuror-şef al DNA. Cinci zile mai tîrziu, pe 21 mai, Guvernul sesizează DNA. 
 
Peste încă două săptămîni, pe 5 iunie, DNA se autosesizează cu privire la Microsoft. Pe 10 iunie, cinci zile mai tîrziu, Udrea şi Cocoş divorţează şi fac partajul în care specifică că e vorba doar de bunurile din perioada 2005-2006, cel tîrziu 2007. 11 zile mai tîrziu, pe 21 iunie, DNA începe urmărirea penală.
 
Totul se întîmplă într-o lună şi şase zile de la preluarea şefiei DNA de către Kovesi. Pe 25 august 2014, cînd deja se cunoşteau candidaţii prezidenţiali şi taberele poltiice finale, Claudiu Florică a făcut începând cu această dată denunţ la DNA în care vorbeşte despre toate şpăgile date de politicienilor în dosarul Microsoft.
 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close