Antena 3 CNN Politică Europarlamentarul Cătălin Ivan, avertisment pentru PSD: „Poate regresa către cenzură şi autocraţie”

Europarlamentarul Cătălin Ivan, avertisment pentru PSD: „Poate regresa către cenzură şi autocraţie”

Europarlamentarul Cătălin Ivan, avertisment pentru PSD: „Poate regresa către cenzură şi autocraţie”
Sursa foto: Foto: Facebook
21 Feb 2017   •   16:03

Europarlamentarul Cătălin Ivan lansează un avertisment pentru PSD despre care spune că riscă să alunece pe o pantă a ”autocrației” și ”cenzurii”.

”Sunt probabil ultimul din partid care ar putea fi suspectat de vreo intelegere ascunsa cu Victor Ponta. Am avut onoarea sa fiu purtator de cuvant al partidului in perioada in care acesta a fost presedinte, am participat la toate bataliile castigate de PSD, am fost membru al Biroului Permanent National si sef al delegatiei PSD in Parlamentul European in perioade grele, de tensiune maxima in plan intern si extern. In acelasi timp, am criticat atunci cand lucrurile nu erau corecte din punctul meu de vedere. Vorbim totusi de perioada in care PSD s-a angajat in cea mai grea lupta de la Revolutie pana astazi, aceea cu regimul lui Traian Basescu, si a pornit cele mai serioase reforme economice si sociale, reparand nedreptatile din vremea PDL-ului, acum PNL, si aducand Romania in fruntea tarilor cu crestere economica din Europa. Pe scurt, cea mai buna perioada a PSD de la infiintare pana astazi. O perioada cu care nu pare sa ne mai intalnim prea curand. Mesajele date ieri de Victor Ponta fac o radiografie dura si corecta a situatiei in care ne aflam astazi. O dovada in plus ca inlaturarea sa din cercurile restranse de luare a deciziilor a fost o greseala. Au mai spus si altii inaintea lui Victor Ponta aceleasi lucruri. Puteau fi acuzati de lipsa de experienta, de influente "iohanniste " sau a serviciilor secrete. Nimic mai departe de adevarul si de ceea ce ar trebui sa insemne democratia interna in partid. Cea mai buna perioada a PSD, atat la guvernare cat si in partid, s-a incheiat cu un moment trist pentru partid. Cand partidul trebuia sa stea unit in spatele lui Victor Ponta, agendele individuale au avut prioritate si acesta s-a vazut nevoit sa plece. Acum ne aflam intr-o situatie similara, dupa o victorie istorica, la care a contribuit Victor Ponta, sa nu uitam acest aspect, dar si dupa o greseala la fel de istorica. Maine vom intelege clar in ce directie va merge PSD. Va fi un partid european, modern, democratic, deschis dialogului, care invata din greseli si se reformeaza, in speranta ca va mai cunoaste succesul din perioada 2012 - 2015, sau va regresa catre cenzura, autocratie, rigiditate, respingerea oricarei critici si oricarui dialog, drum pe care vor merge tot mai putini”, scrie Cătălin Ivan, pe pagina personală de Facebook.

×
Subiecte în articol: Catalin Ivan cenzura
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close