Antena 3 CNN Politică Evaluarea Guvernului Grindeanu. Raportul lui Dragnea privind stadiul îndeplinirii programului de guvernare. Restanțe mari la Educație, Sănătate și Justiție

Evaluarea Guvernului Grindeanu. Raportul lui Dragnea privind stadiul îndeplinirii programului de guvernare. Restanțe mari la Educație, Sănătate și Justiție

Evaluarea Guvernului Grindeanu. Raportul lui Dragnea privind stadiul îndeplinirii programului de guvernare. Restanțe mari la Educație, Sănătate și Justiție
14 Iun 2017   •   16:11

Cabinetul Grindeanu stă cadă din minut în minut, iar raportul PSD privind stadiul realizării programului de guvernare pe primul semestru din 2017 este unul devastator la adresa Executivului. 

Potrivit bilanțului social-democrat, din totalul de 393 de măsuri care trebuiau implementate, doar 50 dintre acestea au fost realizate, adică doar 13%. Alte 107 măsuri au fost atinse parțial, adică 27%, iar restul de 236% nu au fost îndeplinite. 

RAPORTUL COMPLET

Măsuri îndeplinite în domeniul Fiscalității

Astfel, în domeniul Fiscalității, raportul PSD consemnează faptul că Guvernul a reușit să adopte Legea salarizării unitare, creșterea cu 20% salariului mediu pentru cei din sectorul public, neimpozitarea profitului în primii 10 ani de activitate pentru centrele de inovare, cercetare și dezvoltare, Eliminarea CASS pentru pensionari, Eliminare plății CASS pentru veniturile suplimentare, Eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 lei, Eliminarea impozitului pe venit pentru agajații sezonieri păstrați în câmpul muncii tot anul, Creșterea cu 50% a salariilor pentru actori, Deducerea abonamentelor medicale din baza de impozitului pe venit, Eliminarea plafonului de 5 salarii medii pentru baza de calcul a CAS și CASS, Creșterea cu 15% a salariilor din Educație, Creșterea cu 15% a salariilor din Sănătate, Neimpozitarea tranzacțiilor imobiliare sub 450.000 lei, Acoperirea în întregime a costurilor pentru tratamentul Hepatitei C, fribroză grd. 4 și 3, Eliminarea a 102 taxe nefiscale, Impozit de 1% pentru Microîntreprinderi și creșterea plafonului pentru încadrarea în această categorie la 500.000 € cifră de afaceri, Creșterea la 1.450 a veniturilor asistenților persoanelor cu handicap și preluarea acestor plăți în totalitate la bugetul de stat .

Măsuri (ne)îndeplinite în domeniul Economiei

În domeniul Economiei, Guvernul nu a reușit să îndeplinească nicio măsură complet, doar parțial, două măsuri. 

Pe lista măsurilor neîndeplinite se află Transferul ELCEN în patrimoniul Municipiului București, Comitet interministerial pentru reprezentanțele economice ale României din străinătate, Lărgirea Consiliului de Export, Program național de specializare inteligentă, Program de investiții publice de tip greenfield, Program de utilizare a siturilor contaminate. Investiții brownfield, Programul național „Promovarea proprietății intelectuale românești”, Programul pentru atragerea de investiții străine cu valoare adăugată mare, Modificarea Legii minelor nr. 85/2003 și altele. 

La capitolul Fonduri Europene, o singură măsură a fost îndeplinită complet, în timp ce alte șapte sunt nerealizate.

La Turism, singura realizare este înființarea Ministerului Turismului, alte două măsuri au fost realizate parțial (înființarea a două comisii), iar alte nouă obligații asumate nu au fost îndeplinite. 

La capitolul Politici pentru IMM-uri, două măsuri îndeplinite, două măsuri îndeplinite parțial și cinci măsuri neîndeplinite. 

Foarte bine pare să stea Ministerul Muncii, care se laudă cu nouă măsuri îndeplinite, 23 măsuri îndeplinite parțial și doar patru restanțe. 

Dezastru la Educație

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a anunțat înainte de ședința CEx a PSD că este gata să demisioneze. Ar avea și motive, potrivit Raportului PSD. Năstase se poate lăuda cu doar o măsură îndeplinită, cu opt măsuri realizate parțial și cu restanțe de 19 măsuri. 

Restanțe mari și la Sănătate

Nici ministrul Sănătății, Florian Bodog, nu iese grozav din evaluare. În domeniul Sănătății s-au atins doar trei măsuri, alte nouă au fost realizate parțial, iar alte 14 sunt încă neîndeplinite. 

Nicio măsură îndeplinită complet la Transporturi, zero și la comunicații, 0 la Apărare, 0 la Afaceri Interne. Doar măsuri îndeplinite parțial. 

Externe conduse de Teodor Meleșcanu au doar două măsuri îndeplinite complet, dar la Justiție, potrivit evaluării PSD este DEZASTRU. 

E dezastru și la Sport și Minorități. 

×
Subiecte în articol: guvernul grindeanu
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close