Antena 3 CNN Politică EXCLUSIV. Bogdan Teodorescu: Se strânge laţul în jurul proiectului domnului Traian Băsescu

EXCLUSIV. Bogdan Teodorescu: Se strânge laţul în jurul proiectului domnului Traian Băsescu

EXCLUSIV. Bogdan Teodorescu: Se strânge laţul în jurul proiectului domnului Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Dec 2013   •   20:44
Profesorul Bogdan Teodorescu a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", la Antena 3, că Traian Băsescu trece prin momente grele şi că şi-a pierdut susţinerea unui partid, susţinere care i-a conferit întotdeauna o aură de "personaj popular" în diverse situaţii.
 
"Criza domnului Băsescu în legătură cu PDL a început la perdeluţă, cum spunea un coleg de-al dvs. La acel moment, domnul Băsescu a încercat să mai facă un partid şi nu prea i-a ieşit. A reuşit să atragă un cunoscut politician, domnul Tomac, şi alţi câţiva politicieni de un anumit profil. Pe de altă parte, se mai întâmplă alte două lucruri. PDL creşte, sigur, nu e la 20%, cum speră domnul Blaga, dar de urcat, urcă. În al doilea rând, cu aceea competiţie internă, l-a făcut pe domnul Cătălin Predoiu să fie clar candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale, singurul legitim. Pentru că, spre deosebire de celelalte nume rostite pentru candidatul dreptei, domnia sa este votat de propriul partid. Împotriva dorinţei lui Traian Băsescu şi împotriva finului domnului Băsescu, domnul Falcă. Deci domnul Cătălin Predoiu îi dă de câteva luni bune şah după şah domnului Băsescu. Domnul Traian Băsescu este enervat de acest lucru pentru că, totuşi, un lider politic fără un partid este un personaj complicat. 
 
Teodorescu a explicat că preşedintele a pierdut susţinerea inclusiv a partidului pe care la un moment dat l-a condus şi că a devenit un personaj izolat pe scena politică, încolţit de multe probleme care l-ar putea afecta puternic.
 
"Domnia sa, în primăvara trecută, după ce a pierdut puterea prin diverse structuri, a pierdut şi puterea într-un partid în care putea să dicteze ce să facă. Astfel, acest partid se depărtează pas cu pas de dânsul. Domnul Traian Băsescu este foarte izolat pe scena politică şi cu mici ipoteze de a îşi construi o nouă structură politică pe care să se bazeze În acest moment, domnul Traian Băsescu a început să scadă în sondaje, la nivelul încrederii şi este încolţit din mai multe părţi, pe lângă afacerea Nana, are şi problema cu terenurile Brătienilor."
 
"Astfel, în acest moment, domnul Băsescu are aşa: Nu are niciun partid care să îl susţină, pentru că Mişcarea Populară nu poate fi numit partid, este într-un colaps de imagine extrem de periculos, are în faţă nişte comisii parlamentare care ar putea să scoată în faţă rezultate neaşteptate, are o procuratură care s-a autosesizat într-unul din cazuri şi iată că această imagine este a unui laţ care se strânge în jurul proiectului pe care vrea să îl construiască, nu numai a domniei sale", a conchis Teodorescu.
 

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close