Antena 3 CNN Politică Exclusiv. Ce se poate întâmpla cu șefa DNA. Kelemen Hunor: Iohannis nu o va demite pe Kovesi

Exclusiv. Ce se poate întâmpla cu șefa DNA. Kelemen Hunor: Iohannis nu o va demite pe Kovesi

Exclusiv. Ce se poate întâmpla cu șefa DNA. Kelemen Hunor: Iohannis nu o va demite pe Kovesi
Sursa foto: Foto: Captură video Antena 3
14 Feb 2018   •   11:36

Încăpăţânarea Laurei Codruţa Kovesi de a rămâne în funcţie ar putea duce la distrugerea DNA, avertizează UDMR. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre jocurile de culise care o pot salva pe Kovesi, în ciuda unui anunţ de demitere pe care l-ar putea face ministrul Justiţiei. Rolul cheie în tot acest scandal l-ar putea avea preşedintele Klaus Iohannis. 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor susţine că preşedintele Klaus Iohannis nu o va demite pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, chiar dacă ministrul Justiţiei îi va cere acest lucru. 

„Doamna procuror nu își va da demisia. Ştim că mandatul expiră anul viitor, parcă în 2019, nu ştiu exact, știm că în acest moment dacă Tudorel Toader va cere demitere, decizia aparține președintelui. Puțin probabil că președintele va lua o decizie în sensul de a demite Procurorul General. Deci rămâne aşa, cum se vede acum”, a spus Kelemen Hunor. 

Pe de altă parte, preşedintele UDMR crede că demiterea şefei DNA ar provoca un nou val de dezvăluiri despre cum sunt întocmite unele dosare. În plus, instituţiile nu trebuie confundate cu persoanele care le conduc.

„Din punctul meu de vedere, institutia este mai importantă decât persoana care stă în frunte sau persoanele care populează o instituţie. Instituțiile sunt confundate cu persoanele. Nu sunt impornatne din punctul meu de vedere. Instituțiile trebuie să fie pe primul loc. Când instituția se confundă cu persoana, gata. S-a dus. s-a terminat. E vorba doar de timp”, a mai precizat președintele UDMR. 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close