Antena 3 CNN Politică Falcă și Predoiu trag sfori pentru președinția PNL

Falcă și Predoiu trag sfori pentru președinția PNL

Falcă și Predoiu trag sfori pentru președinția PNL
Sursa foto: Foto: Catalin Predoiu/Facebook
29 Sep 2016   •   08:41

Este agitaţie mare în PNL după demisia lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al partidului. Pe margine se încălzesc Gheorghe Falcă şi veşnicul premier Cătălin Predoiu, care trag sfori pentru a ocupa postul lăsat liber după ce Vasile Blaga a fost pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă.

În acest dosar mai sunt cercetaţi şi fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, dar şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

Vasile Blaga este acuzat că în perioada 2009 - 2012 a intervenit pentru încheierea unor contracte "cu dedicaţie", contracte care aduceau şi un comision uriaş celor implicati, dar şi PDL-ului. Doar in buzunarele lui Blaga ar fi intrat astfel 700 de mii de euro.

Procurorii DNA spun că au probe care arată că Blaga şi Ştefan, prin intermediul miniştrilor numiţi politic, au numit în posturi cheie în companii de stat persoane dispuse să îi ajute cu unele contracte cu dedicaţie. În schimb, afaceriștii favorizaţi cotizau la partid chiar şi  25% din valoarea contractelor.

Fostul premier Victor Ponta susţine însă că scoaterea lui Blaga din joc este un mod de a face loc în partid pentru Dacian Cioloş.

×
Subiecte în articol: PNL vasile blaga gheorghe falca
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close