Antena 3 CNN Politică Florin Cîţu, despre majorarea alocaţiilor cu banii din pensiile speciale: "Au fost deja mărite cu 20%"

Florin Cîţu, despre majorarea alocaţiilor cu banii din pensiile speciale: "Au fost deja mărite cu 20%"

Premierul Florin Cîţu a declarat că alocaţiile au fost deja mărite cu 20%, ceea ce reprezintă "o creştere semnificativă", după ce a fost întrebat dacă alocaţiile vor fi majorate în acest an cu banii economisiţi prin eliminarea pensiilor speciale.

Florin Cîţu, despre majorarea alocaţiilor cu banii din pensiile speciale: "Au fost deja mărite cu 20%"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    26 Feb 2021   •   14:04

Alocațiile copiilor au fost mărite anul acesta cu 20%, o creștere semnificativă în condiții de criză, spune premierul Florin Cîțu, întrebat dacă în 2021 vor mai fi mărite aceste alocații, în contextul în care pot fi folosiți banii economisiți din eliminarea pensiilor speciale.

"Am spus de la început că vreau ca acest buget să iasă din Parlamentul României așa cum a fost aprobat în Guvern. Dacă sunt economii, ne uităm unde vor fi redirecționate aceste economii", spune Florin Cîțu, întrebat dacă Guvernul ia în calcul o nouă majorare a alocațiilor de stat pentru copii, în contextul propunerii din comisiile parlamentare de buget privind o creștere prin folosirea banilor economisiți din eliminarea indemnizațiilor pentru deputați și senatori, notează Mediafax.

Întrebat direct dacă în acest an nu va mai avea loc o nouă majorare a alocațiilor, Florin Cîțu a declarat: "Anul acesta, alocațiile au fost mărite cu 20%. În Uniunea Europeană, salariile, anul trecut, au crescut în medie cam cu 3% la cele din sectorul public. În sectorul privat am văzut estimări pentru 2021 că salariile rămân constante, deci eu cred că o creștere de 20% este una semnificativă și pentru alocații în aceste condiții de criză".

Referitor la posibilitatea ca alocațiile să fie, totuși, majorate odată cu rectificarea bugetară, prim-ministrul a explicat: "Este vorba de un mod predictibil de a face politică economică și avem o strategie fiscal-bugetară pe care am prezentat-o, și ne ținem de această strategie fiscal-bugetară".

PSD a cerut, printr-un amendament la buget, ca alocațiile copiilor să crească de la 214 la 300 de lei.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu alocaţii pensii speciale
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close