Antena 3 CNN Politică Fost șef ANAF, acuzații grave despre rectificarea bugetară. Ce spune ministrul Finanțelor

Fost șef ANAF, acuzații grave despre rectificarea bugetară. Ce spune ministrul Finanțelor

Fost șef ANAF, acuzații grave despre rectificarea bugetară. Ce spune ministrul Finanțelor
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
10 Sep 2017   •   20:29

Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, a declarat în emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3, că Guvernul nu are bani, iar rectificarea bugetară este o „marotă propagandistică patentată de tehnocrați și împrumutată de PSD în 2017”.

„În ianuarie, la sfârșitul lunii, când am văzut proiectul de buget pe 2017, pur și simplu nu mi-a venit să cred pentru că în 2017 aveam evoluții bugetare din perioada tehnocrată, avusesem o rectificare în 2017, la fel de pozitivă ca și cea de astăzi. Erau 254,7 miliarde programați pentru 2017, credeam că este vorba de bugetul unui alt stat, pentru că eram în a treia etapă de relaxare fiscală, care avea un impact estimat la circa 7 miliarde de lei față de realizările anului trecut”, a declarat Gelu Diaconu.

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, spune că rectificarea este una pozitiă. „Nu există astăzi riscul nerealizării veniturilor. Raportat la venituri, cred  că e foarte important să spunem că ne referim la două tipuri de venturi, la veniturile fiscale și la cele nefiscale.Până la data de astăzi, avem încasări de 140 de miliarde. Este cifra oficială, publicată pe site-ul ANAF”.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close