Antena 3 CNN Politică Fostul premier Victor Ponta, audiat într-un dosar de mărturie mincinoasă

Fostul premier Victor Ponta, audiat într-un dosar de mărturie mincinoasă

Fostul premier Victor Ponta, audiat într-un dosar de mărturie mincinoasă
Sursa foto: Foto: Facebook
22 Feb 2017   •   18:57

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat, miercuri, la Tribunalul Gorj, în calitate de martor în dosarul în care gorjeanul Dănuţ Filipescu a fost trimis în judecată de către DNA, în 2016, pentru mărturie mincinoasă. Filipescu a ajuns în atenţia anchetatorilor în urma declaraţiilor date în dosarul fostului deputat PSD Mugurel Surupăceanu, scrie News.ro.

Victor Ponta a precizat în faţa instanţei că nu îşi aminteşte despre inculpatul Dănuţ Filipescu.

"Nu, nu îmi amintesc, dar stiţi cum e ... şi în Gorj e cineva care nu mă cunoaşte, cu câtă lume nu am vorbit eu?!", a fost răspunsul lui Victor Ponta la întrebarea ziariştilor dacă îl cunoaşte pe incuplat.

De asemenea, Victor Ponta a fost întrebat de către jurnalişti dacă la audierea de la DNA i-a fost prezentată o fotografie cu inculpatul.

"Da, nu îmi amintesc. Bun, nu îmi e vreun apropiat că nu m-am ramolit să uit cine îmi e apropiat, dar repet în Gorj cred că sunt cel puţin 150.000 de oameni cu care am o poză pe telefon. (...) Eu doar am spus adevărul, nu e vorba de ajutat sau nu", a explicat Victor Ponta.

Fostul premier susţine că după audierea la DNA în 2016 în dosarul lui Filipescu nu a mai vorbit cu Mugurel Surupăceanu.

Mugurel Surupăceanu a fost acuzat de DNA că prin interpuşi a reuşit să îi convingă pe reprezentanţii Complexului Energetic Turceni să achiziţioneze ilegal un utilaj multifuncţional la un preţ de patru ori mai mare decât cel de achiziţie, faptă ce ar fi fost comisă în anul 2007. Fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu, care a fost şi prefect de Gorj, a fost achitat defintiv de către magistraţii Curţii de Apel Craiova în februarie 2015.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta audiat
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close