Antena 3 CNN Politică Gabriel Oprea poate fi urmărit penal. Senatorii au votat pentru solicitarea DNA

Gabriel Oprea poate fi urmărit penal. Senatorii au votat pentru solicitarea DNA

Gabriel Oprea poate fi urmărit penal. Senatorii au votat pentru solicitarea DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Feb 2016   •   11:41
UPDATE: Cererea procurorilor DNA pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu pentru că a folosit nejustificat coloana oficială, a trecut în Senat cu 102 voturi PENTRU, 30 ÎMPOTRIVĂ și un vot anulat.

Dintre cei 165 de senatori prezenți în sală, 133 și-au exprimat opțiunea prin vot în acest caz.

Votul a fost secret, cu bile.

PNL şi PSD anunţaseră că votează pentru cererea procurorilor, iar Oprea le-a cerut sentorilor să aprobe ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Gabriel Oprea a reiterat, în discursul său din Senat, că nu a cerut niciodată nimic în plus față de alți miniștri de Interne. El a arătat că nu a abuzat de funcția ce i-a fost încredințată și că nu a beneficiat de drepturi și privilegii în afara legii.

”Cer sa votati pozitiv cererea de urmarire penala. Este obligatia institutiilor sa faca lumina acolo unde exista semne de intrebare.  Este in interesul meu ca adevarul sa iasa la lumina in cel mai scurt timp",
a mai spus Oprea.

Comisia Juridică a dat deja aviz pozitiv de urmărire penală cu majoritate de voturi. În schimb, Gabriel Oprea a contestat începerea urmăririi penale invocând vicii de procedură. 

Senatorul Gabriel Oprea le-a cerut colegilor să-i ridice imunitatea şi să voteze cât mai repede cererea de urmărire penală. 
 
Fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu pentru că a folosit nejustificat coloana oficială de peste 1.600 de ori în primele 10 luni din 2015. 
 

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea urmarit penal
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close