Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Sunt urmărită în trafic și telefoanele îmi sunt ascultate"

Gabriela Firea: "Sunt urmărită în trafic și telefoanele îmi sunt ascultate"

Gabriela Firea: "Sunt urmărită în trafic și telefoanele îmi sunt ascultate"
Sursa foto: Foto: Facebook / Gabriela Firea
16 Oct 2016   •   20:43

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are suspiciuni despre faptul că ar fi monitorizată de anumite grupuri de interese private, după ce în ultima vreme a primit mai multe ameninţări, iar în urmă cu două săptămâni i s-a întâmplat să audă la telefon chiar înregistrarea discuţiei pe care o purtase anterior cu o colegă de partid.

"Acum circa după săptămâni am avut o altă surpriză. După faptul că pur şi simplu sunt peste tot urmărită şi monitorizată, am avut o conversaţie telefonică cu o colegă de a mea de partid. La un moment dat această discuţie s-a întrerupt, iar eu auzeam ceea ce discutasem cu doamna respectivă cu câteva minute înainte, de la 'Bună, Gabi' şi toate celelalte elemente pe care mi le-a dat. Nu îmi venea să cred că pur şi simplu ascult înregistrarea propriei noastre convorbiri. Eu nu aduc o acuzaţie instituţiilor statului. Dacă una dintre ele este cea care monitorizează convorbirile primarului general sau deputatului respectiv este foarte bine, să o facă în continuare dacă există motive întemeiate, legale. Dar cred că sunt structuri private. Eu merg pe ideea că pe mine mă monitorizează anumite grupuri şi cercuri de interese private care se simt deranjate de faptul că eu am ajuns primar general şi probabil, prin mijloace specifice, doresc să afle mai multe informaţii despre mine (...) probabil pentru a încerca să mă compromită", a precizat edilul general, duminică seara, la RTV.

Ea a adăugat că deciziile pe care le-a luat de când a preluat mandatul de primar "au deranjat grupurile de interese care ani de zile au câştigat milioane, zeci de milioane de euro în urma contractelor pe care le-au semnat" cu PMB, în condiţiile în care ea nu mai doreşte să perpetueze "acest stil de a face risipă din banii publici".

"Am constatat că de câte ori solicitam informaţii despre un contract în derulare, despre faptul că bucureştenii nu ştiu ce se întâmplă cu acei bani, imediat la câteva zile, ori simţeam maşini care mă urmăreau în trafic, am primit mailuri cu ameninţări, am primit mesaje şi pe reţele de socializare. Bineînţeles, pe contul privat. De asemenea, sugestii, din partea unor persoane aşa zis binevoitoare care îmi transmiteau să o las mai moale, că sunt anumite afaceri care trebuie să continue, chiar dacă ele nu aduc plus valoare", a adăugat Firea.

Ea a menţionat de asemenea că a fost informată că "s-au cheltuit milioane în campanie" pentru ca ea să nu ajungă primar general, sumele fiind date de către firme "abonate" la bugetul Municipalităţii.

"Aceşti oameni de afaceri care au câştigat zeci de milioane de euro de la Primărie voiau să se menţină Capitala sub auspiciile PNL-ului, pentru că noi am avut un fost primar interimar PNL, Consiliul General a fost PDL-PNL în majoritate. Cred că despre această zonă de interes financiar şi politic se vorbeşte", a spus ea.

Firea a adăugat că există "binevoitori" care i-au spus soţului ei că oameni de afaceri din zona Ilfov sunt chemaţi să facă denunţuri.

"Sunt întrebaţi insistent dacă au ceva să spună despre Pandele, pentru că Gabriela Firea a crescut foarte mult în sondaje, este unul dintre cei mai apreciaţi politicieni, face curăţenie la Primăria Capitalei şi trebuie să fie lovită: direct şi indirect, prin familie", a precizat primarul general.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close