x close

Fii alături de noi!

Comoara naţională Gojdu, pierdută din nepăsarea statului

de G.S.   •   04 Ian 2016   •   00:30
Statul român a pierdut moştenirea familiei Gojdu cu rea credinţă şi fără să depună niciun efort pentru a o recupera, în ciuda documentelor care îi acordau dreptul la bunurile lăsate prin testament. 
 
Răzvan Dumitrescu a prezentat, într-o ediţie specială a emisiunii Subiectiv, documente în exclusivitate. 
 
Emanoil Gojdu, a lasat prin testament, întreaga sa avere pentru tinerilor romani de confesiune ortodoxa. Peste 5000 de bursieri, elita de apoi a României, şi-au datorat formarea Fundatiei Gojdu. 
 
Nume ca Traian Vuia, Octavian Goga, Victor Babeş sau Dumitru Stăniloaie şi-au aprofundat studiile datorită lui Emanuil Gojdu. Moştenirea acestuia a fost pierdută acum de statul român.
 
În mandatul lui Mihai Răzvan Ungureanu la ministerul de Externe, România a cedat Ungariei moștenirea Gojdu a cărei valoare se ridică la circa un miliard de dolari.
 
Statul român, prin intermediul ministrului Mihai Răzvan Ungureanu a semnat un acord prin care ceda averea Gojdu în favoarea Ungariei, care a naţionalizat această avere în anul 1952. Prin acest acord pretenţiile din partea României asupra acestei averi urmau să fie închise.
 
poza

Actualitate

Sașe ambulanțe chemate la o școală din București. Mai mulți elevi au acuzat probleme respiratorii

Şase ambulanţe SMURD s-au deplasat, marţi, la Şcoala 99 din str. Huedin nr.13 pentru a evalua cinci elevi cu vârste de 12-13 ani care au acuzat probleme respiratorii, a anunţat Daniel Vasile, purtător de...

31 Mai 2016  •  14:39

poza

Show

O vedetă din România a ajuns la munca de jos

Raluca Bădulescu a intrat în direct în emisiunea "Răi da' buni", în timp ce se afla în renovări. Vedeta a vorbit despre afacerea ei, despre nuntă, dar şi despre seara magică pe...

31 Mai 2016  •  11:22

sati