x close

Fii alături de noi!

Comoara naţională Gojdu, pierdută din nepăsarea statului

de G.S.   •   04 Ian 2016   •   00:30
Statul român a pierdut moştenirea familiei Gojdu cu rea credinţă şi fără să depună niciun efort pentru a o recupera, în ciuda documentelor care îi acordau dreptul la bunurile lăsate prin testament. 
 
Răzvan Dumitrescu a prezentat, într-o ediţie specială a emisiunii Subiectiv, documente în exclusivitate. 
 
Emanoil Gojdu, a lasat prin testament, întreaga sa avere pentru tinerilor romani de confesiune ortodoxa. Peste 5000 de bursieri, elita de apoi a României, şi-au datorat formarea Fundatiei Gojdu. 
 
Nume ca Traian Vuia, Octavian Goga, Victor Babeş sau Dumitru Stăniloaie şi-au aprofundat studiile datorită lui Emanuil Gojdu. Moştenirea acestuia a fost pierdută acum de statul român.
 
În mandatul lui Mihai Răzvan Ungureanu la ministerul de Externe, România a cedat Ungariei moștenirea Gojdu a cărei valoare se ridică la circa un miliard de dolari.
 
Statul român, prin intermediul ministrului Mihai Răzvan Ungureanu a semnat un acord prin care ceda averea Gojdu în favoarea Ungariei, care a naţionalizat această avere în anul 1952. Prin acest acord pretenţiile din partea României asupra acestei averi urmau să fie închise.
 
Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Toți îl cunosc pe Gheorghe Gheorghiu, dar uite cum arată fiica lui! ”S-a întâmplat să se scrie în ziare că înșel, însă apăream alături de ea”

Artistul Gheorghe Gheorghiu a apărut joi seară, la Răi da buni, la braț cu fiica lui, Andra, în direct de pe plaja din Saturn. "Aseară a venit din Statele Unite ale Americii şi am fost acasă, am...

28 Iul 2016  •  08:55

sati