x close

Fii alături de noi!

Comoara naţională Gojdu, pierdută din nepăsarea statului

de G.S.   •   04 Ian 2016   •   00:30
Statul român a pierdut moştenirea familiei Gojdu cu rea credinţă şi fără să depună niciun efort pentru a o recupera, în ciuda documentelor care îi acordau dreptul la bunurile lăsate prin testament. 
 
Răzvan Dumitrescu a prezentat, într-o ediţie specială a emisiunii Subiectiv, documente în exclusivitate. 
 
Emanoil Gojdu, a lasat prin testament, întreaga sa avere pentru tinerilor romani de confesiune ortodoxa. Peste 5000 de bursieri, elita de apoi a României, şi-au datorat formarea Fundatiei Gojdu. 
 
Nume ca Traian Vuia, Octavian Goga, Victor Babeş sau Dumitru Stăniloaie şi-au aprofundat studiile datorită lui Emanuil Gojdu. Moştenirea acestuia a fost pierdută acum de statul român.
 
În mandatul lui Mihai Răzvan Ungureanu la ministerul de Externe, România a cedat Ungariei moștenirea Gojdu a cărei valoare se ridică la circa un miliard de dolari.
 
Statul român, prin intermediul ministrului Mihai Răzvan Ungureanu a semnat un acord prin care ceda averea Gojdu în favoarea Ungariei, care a naţionalizat această avere în anul 1952. Prin acest acord pretenţiile din partea României asupra acestei averi urmau să fie închise.
 
poza

Actualitate

Sinteza Zilei. Dezvăluire făcută de Mircea Badea. Ce legătură are cu fosta soție a lui Dan Condrea

Mircea Badea a dezvăluit la ”Sinteza Zilei” că între el și Laura Georgescu există o legătură știută de foarte puțină lume. Cei doi au fost colegi de liceu, a descoperit Mircea...

26 Iun 2016  •  23:33

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Gina Pistol, așa cum nu ai mai văzut-o niciodată

Frumoasa Gina Pistol a renunţat la tocuri şi la confort pentru o expediţie la care visa de ani buni: un pelerinaj pe El Camino, un drum de aproape 1.000 km, pe care l-a străbătut pe jos şi care i-a pus la...

26 Iun 2016  •  23:10

sati