x close

Fii alături de noi!

Documentar cutremurător: Genocidul rusesc din Basarabia

de M.Z.   •   21 Ian 2016   •   22:23
”Golgota Basarabiei”, un documentar cutremurător produs de studioul Moldova Film, producător Ion Chistrugă, a fost prezentat joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.
 
Pe 28 iunie 1840, după ultimatul dat de URSS României, este invadată Basarabia și nordul Bucovinei.
 
Începe calvarul neamului românesc din Basarabia, care avea să dureze mai bine de jumătate de secol și, într-un fel, mai datează și azi.
 
Circa 86.000 de persoane din Basarabia, Bucovina și Ținutul Herței au avut de suferit în primul an de ocupație sovietică. Pentru a băga frica în oameni se practica execuția. Au făst găsite victime mutilate, care au fost studenți, elevi, preoți.

Trebuie menționată și foametea din `46-`47, în urma căreia 200.000 de oameni și-au pierdut viața. În paralel, bisericile erau jefuite și dărâmate.

Cum au fost sintetizați zeci de ani de istorie în câteva minute, în clipul de mai sus 
În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Adrian Cristea a uitat-o total pe Bianca Drăguşanu. S-a întors în braţele primei iubite

Adrian Cristea şi Bianca Drăguşanu au avut una dintre relaţiile cu năbădăi. După multe împăcări şi certuri, cei doi par să-şi fi găsit în sfârşit liniştea departe unul de celălalat.

28 Iun 2016  •  22:48

sati