x close

Fii alături de noi!

Răsturnare de situație. PNL amenință că dă în judecată Guvernul pe un document care nu este în vigoare

de G.S.   •   11 Feb 2016   •   21:09
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat joi, la Satu Mare, că partidul va ataca săptămâna viitoare în contencios administrativ Hotărârea Guvernului cu privire la organizarea alegerilor locale, cu scopul de a introduce votul în două tururi.

Săptămâna viitoare, după ce vom avea BPN, vom iniția demersurtile pentru atacarea acestei hotărâri de Guvern, în instanța de contencios-administrativ, astfel încât să putem invoca excepția neconstituționalității prevederilor alegerii primarilor într-un singur tur. Nu există democrație în România, dacă nu vom reuși să impunem două tururi de scrutin. Elementul de noutate – primarii care vor fi schimbați vor fi în jur de 15, 17 procente. În condițiile în care legislația va permite și un al doilea tur de scrutin, vom depăși 70% de primari noi în funcție.  

Sociologul Marius Pieleanu a recunoscut că nu înțelege exact pe ce se bazează Alina Gorghiu când promovează aceste cifre:

Pe ce se bazează doamna Gorghiu când dă acele procente? Nu există o astfel de analiză în acest moment. Capacitatea mea profesională și expertiza mea e depășită.”

În schimb, Daniel Florea, deputat PSD, a recunoscut și el că nu înțelege cum poate fi atacat un document care va intra în vigoare abia pe 22 martie.

“Există două rânduri în acel document. Pe primul rând scrie că data alegerilor este pe 5. Pe al doilea rând scrie că hotărârea intră în vigoare pe 22 martie. Ce ataci? Dacă nu există această hotărâre, că ea intră în vigoare pe 22, ce atacați? Așa scrie în text, în hotărâre. Vă avertizez că mâine vă dau în judecată pentru cuiul pe care îl veți pune pe 22 martie pe acest scaun”, a comentat

poza

Actualitate

Procesul lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu, amânat a 89 oară, dintr-un motiv incredibil

Procesul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa, în care sunt judecaţi mai mulţi angajaţi ai Primăriei municipiului, printre care fostul edil Radu Mazăre, dar şi fostul preşedinte al Consilului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost amânat, marţi, pentru a 89-a oară.

28 Iun 2016  •  21:31

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Dietă de vedetă! Albertina Ionescu şi-a dezvăluit secretul siluetei perfecte

Nu a avut probleme cu greutatea şi asta pentru că Albertina Ionescu a avut mereu grijă ce mănâncă. Bruneta a povestit care este secretul său pentru o siluetă perfectă.

28 Iun 2016  •  20:55

sati