x close

Fii alături de noi!

Gorghiu nu renunță: Orice metodă constituțională prin care se ajunge la alegerile în două tururi e binevenită

de M.Z.   •   22 Ian 2016   •   19:22
Gorghiu nu renunță: Orice metodă constituțională prin care se ajunge la alegerile în două tururi e binevenită 418
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, la că orice fel de metodă prin care se ajunge la alegerile în două tururi pentru primar este binevenită, atât timp cât respectă legea și Constituția, răspunzând unei întrebări referitoare la sugestia făcută Guvernului Cioloș de prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, privind asumarea răspunderii pe acest subiect.
 
”Fiecare își evaluează șansele de reușită într-un demers cum crede de cuviință. Răspund pentru acțiunile PNL, nu răspund pe ce poate sau nu să facă cabinetul Cioloș, dar cred că orice fel de metodă prin care se ajunge la alegerile în două tururi pentru primar este binevenită atât timp cât respectă legea, Constituția. E un punct de vedere al domnului Orban, se poate discuta marți, pe 26 ianuarie, la Biroul Politic Național”, a spus Gorghiu, potrivit agerpres.ro.
 
Liderul PNL a făcut un și comentariu privind o eventuală inițiativă a PSD de a iniția o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cioloș profitând tocmai de eventualitatea asumării răspunderii de către Executiv pentru modificarea legii și introducerea a două tururi de scrutin la primari. 
 
”Nu are legătură șantajul pe care PSD îl face la adresa unui cabinet sau a unui ministru cu un principiu democratic. Cine se teme de șantajul PSD azi, mâine nu va scăpa de consecințele acestui șantaj”, a afirmat Gorghiu.
 
Copreședintele PNL a mai precizat că se vor face demersuri pentru crearea unei majorități parlamentare care să susțină modificarea legii alegerii primarilor.
 
”Avem toate dovezile că suntem plini de bună credință. Am votat în Parlament amendamentul privind două tururi, suntem dispuși să dialogăm cu oricine pentru obținerea acestei modificări legislative cu absolut orice parlamentar, indiferent de unde vine. Dacă vine să repare o nedreptate, o lipsă de democrație, e binevenit... O să discutăm cu toți parlamentarii în ce măsură reușim să generăm o majoritate care să modifice alegerea într-un tur a primarilor. Dar am spulberat un mit că PNL nu dorea două tururi. Fals, tot anul 2015 ne-am poziționat așa”, a declarat Gorghiu.
 
poza

Actualitate

Victor Ponta dă cărţile pe faţă în cazul prieteniei cu Erdogan

Victor Ponta a explicat, sâmbătă seară la Q&A cu Alessandra Stoicescu, care este relaţia sa cu Recep Tayyip Erdogan. ''Am avut, şi am făcut eforturi în acest sens, să am o relaţie...

30 Iul 2016  •  23:53

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Jean-Claude Van Damme, ieşire nervoasă în timpul unui interviu. Nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva - VIDEO

Jean-Claude Van Damme a avut un exces de furie în timpul unui interviu acordat pentru un post televiziune australian, după o serie de întrebări ce l-au deranjat, inclusiv una despre fosta lui aventură cu...

30 Iul 2016  •  16:47

sati