Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu o atacă pe Gabriela Firea: Duhul sfânt al PSD lucrează zilele acestea la foc automat

Alina Gorghiu o atacă pe Gabriela Firea: Duhul sfânt al PSD lucrează zilele acestea la foc automat

Alina Gorghiu o atacă pe Gabriela Firea: Duhul sfânt al PSD lucrează zilele acestea la foc automat
09 Iun 2016   •   12:50

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, lansează un prim atac la noul Primar General, Gabriela Firea. Mai exact, Gorghiu critică în termeni duri propunerea Gabrielei Firea, referitoare la gratuiate pe liniile RATB.

Noul primar Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi seară, că a luat în calcul ca varianta transportului public de suprafață din București să fie gratuit.

Gabriela Firea a declarat că s-a analizat opțiunea ca RATB să fie gratuit, și că este realizabilă din punct de vedere economic.

Alina Gorghiu a scris joi, pe pagina de Facebook, că o astfel de inițiativă ar duce la falimentul RATB:

"Gratuitatea transportului public sau despre viaţa scurtă a minunilor din bugete publice

Ne-am obişnuit ca PSD să facă minuni. Capacităţile magice ale reprezentanţilor PSD se manifestă, de obicei - pură întâmplare - în preajma unor sărbători laice, cum ar fi alegerile. Mai ales atunci, PSD transformă apa în bere şi aerul în mici. Minunile nu se opresc aici.

Duhul sfânt al PSD lucrează zilele acestea la foc automat. Proaspătul primar al Capitalei şi şeful acestuia de partid au decretat ca locuitorii Capitalei să nu mai plătească transportul public de suprafaţă. Până la urmă, nu ne dorim toţi să nu plătim nimic, totul să fie gratis? Ce poate fi mai frumos decât să foloseşti un serviciu public fără să plăteşti? Cine s-ar putea opune unei astfel de idei, atât de generoase, la care nu s-a gândit nimeni în Europa până acum?

Cu toate riscurile, PNL va vota împotriva acestei iniţiative, dintr-un motiv foarte simplu: minunile nu durează mult, iar în cazul de faţă, efectele sunt nocive pentru toţi bucureştenii. Această gratuitate va fi plătită, până când se va constata de către toţi, falimentul RATB: şi de către cei care merg cu autobuzul sau tramvaiul, şi de către şoferi, pietoni ori bicilişti pentru că toţi plătim impozite şi pentru că serviciile publice nu pot fi gratuite, într-o economie funcţională.

Aşa stau lucrurile, atunci când nu te închini la statuia lui Lenin şi nu crezi în biblia lui Marx. Pomana domnului Dragnea şi a doamnei Firea înseamnă, de fapt, autobuze şi tramvaie proaste în continuare, înghesuială şi mai mare, servicii de şi mai slabă calitate şi anularea oricărei perspective de modernizare a transportului în comun.

Este evident că gratuitatea transportului în comun nu va duce nici la o aerisire a traficului - un alt argument şubred al PSD. Nu e nevoie de prea multă logică pentru a înţelege că oamenii care merg cu maşina nu o fac pentru că este mai ieftină benzina decât o călătorie RATB. Şi ei, şi ceilalţi au nevoie de transport public de calitate, de autobuze şi tramvaie moderne, neaglomerate şi care să vină repede şi la timp în staţii. Aşa este peste tot în lumea civilizată, aşa se pot oferi condiţii decente de transport şi trafic.

Ştiu că nu vom fi foarte populari cu o astfel de poziţie, dar cred că e nevoie să ne opunem populismului, cu toate riscurile. Populismul înseamnă, în cele din urmă, şi mai multă sărăcie, iar un partid de dreapta trebuie să aibă curaj să facă ceea ce trebuie, nu ceea ce e convenabil.

Desigur că vom fi admonestaţi de către ”apostolii” PSD care şi-au propus, de fapt, să transforme bugetele publice ale primăriilor în propriul buget de campanie. Se vor erija în apărătorii celor amărâţi, vor acuza PNL că nu vrea binele ţării şi că nu îmbrăţişăm modelul Venezuela, pe care ni-l propun. Şi acolo conducătorii de stânga au făcut multe minuni. Până când într-o bună zi, toate gratuităţile s-au epuizat, iar Guvernul nu mai poate plăti nici măcar tipărirea de bani. Suntem, evident, departe de o astfel de situaţie şi probabil nu vom merge până acolo, dar întotdeauna există un prim pas către prăpastie."

 

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close