Antena 3 CNN Politică Guvernul a decis: Dacian Cioloş, candidatul României pentru postul de comisar european

Guvernul a decis: Dacian Cioloş, candidatul României pentru postul de comisar european

Guvernul a decis: Dacian Cioloş, candidatul României pentru postul de comisar european
Sursa foto: Emil Boc
12 Oct 2009   •   13:30

Guvernul Boc 2 s-a întrunit în şedinţă, luni, pentru a formula nominalizarea candidatului României pentru postul de comisar european şi pentru a emite o ordonaţă de urgenţă menită a reglementa datoriile scadente pe care 18 oraşe şi municipii le au către furnizorii de energie, în contextul începerii anpotimpului rece şi al nevoii de asigurare de căldură la iarnă pentru locuitorii acestor oraşe.

La final, premierul Emil Boc a anunţat că propunerea României pentru funcţia de comisar european este fostul ministru al agriculturii, Dacian Cioloş.

"Guvernul l-a nominalizat pe Dacian Cioloş în funcţia de comisar european. Această propunere va fi înaintată preşedintelui României şi va fi transmisă preşedintelui Comisiei Europene. Am pus acest lucru în urma ratificării în Irlanda a Tratatului de la Lisabona, a semnării de către Polonia a Tratatului şi în aşteptarea ca şi Cehia să fac acelaşi demers", a spus Boc, fără a da detalii cu privire la portofoliul de comisar european pentru care se doreşte ca Cioloş să fie numit de CE.

Opţiunea Executivului urmează să fie transmisă în aceeaşi zi preşedintelui Traian Băsescu, a anunţat premierul Emil Boc, la începutul şedinţei, anulând speculaţiile de presă privind eventuala demisie a întregului cabinet în cazul unui aviz de constituţionalitate dat de CCR pe marginea moţiunii de cenzură PNL.

"Obiectul acestei scurte şedinţe de Guvern este legat de nominalizarea candidatului României pentru postul de comisar european, pentru ca propunerea să fie înaintată preşedintelui României, astfel încât, în cadrul procedurilor legale şi instituţionale, după aprobarea Tratatului şi după ratificarea în Irlanda a referendumului, să se intre în linie dreaptă în procedura de constituire a noii echipe a preşedintelui Comisiei Europene", a precizat Boc.

Totodată, Guvernul intenţionează să aloce 160 de milioane de lei din fondul de urgenţă pentru anularea datoriilor scadente către furnizorii de energie şi căldură din 18 oraşe şi municipii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close