Antena 3 CNN Politică Guvernul, atacat dur chiar din interiorul PSD. Premierul Tudose şi ministrul Fondurilor Europene, acuzaţi de dezinformare

Guvernul, atacat dur chiar din interiorul PSD. Premierul Tudose şi ministrul Fondurilor Europene, acuzaţi de dezinformare

Guvernul, atacat dur chiar din interiorul PSD. Premierul Tudose şi ministrul Fondurilor Europene, acuzaţi de dezinformare
22 Noi 2017   •   17:08

Eugen Teodorovici, i-a acuzat de dezinformare pe premierul Mihai Tudose și pe ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, care au discutat, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, despre faptul că România va cheltui două miliarde de euro din fonduri europene până la finele anului.

"Mă uitam în timpul ședinței Comisiei de buget-finanțe la o intervenție tipică a domnului Tudose în ședința de Guvern. Asistăm din ce în ce mai des la astfel de declarații care parcă fac parte dintr-un spectacol așa... nu cunosc un anumit subiect, dar vorbesc între ei. În speță, era vorba de fonduri europene. Domnul ministru în funcție spunea ceva de două miliarde de euro disponibile până la finalul acestui an. Disponibil înseamnă că poți cheltui acele două miliarde de euro și dânsul vorbea către interlocutorul lui, care știa la fel de multe ca și domnia sa, de faptul că semnează sau că a semnat contracte de finanțare", a afirmat Teodorovici.

El a arătat că, de fapt, acești bani vor putea fi utilizați abia când vor fi atribuite contractele de achiziție, adică peste câteva luni sau chiar ani.

În opinia lui Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene ar trebui să vorbească despre problemele reale pe care le are România în ceea ce privește accesarea de fonduri comunitare.

"Să nu mai mințim poporul! Oamenii, dacă nu cunosc unele lucruri, nu înseamnă că tu ai dreptul să vii să dezinformezi. Ori primul-ministru a fost dezinformat prin ceea ce i-a spus ministrul Fondurilor Europene. Dar trebuie să spun foarte clar că banii europeni intrați în România în acest an și anul viitor sunt mare parte din ei pentru proiectele fazate, cele fazate în 2014, nu mai târziu. Aceștia sunt banii europeni care intră astăzi în țară. Ministrul Fondurilor Europene să vorbească despre riscul de neacreditare, să vă dea public concluziile ultimei reuniuni cu cei de la Comisia Europeană pe probleme mari de infrastructură, vedeți acolo care sunt riscurile. Sistemul nostru auditat de Comisia Europeană riscă să primească nota 2 din 5, ceea ce arată un risc ridicat, deci să spună care sunt problemele reale", a mai susținut senatorul PSD.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close