Antena 3 CNN Politică Horea Uioreanu, fost lider PNL, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul privind intervenţia sa la SRI

Horea Uioreanu, fost lider PNL, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul privind intervenţia sa la SRI

Horea Uioreanu, fost lider PNL, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul privind intervenţia sa la SRI
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Mai 2016   •   16:16

Un greu din PNL a fost condamnat. Horea Uioreanu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost condamnat, joi, de instanţa Curţii de Apel Cluj, la doi ani de închisoare cu suspendare, informează voceatransilvaniei.ro.

De asemenea, Uioreanu va trebui să execute 70 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Uioreanu a fost condamnat pentru instigare la folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată.

În plus, Horea Uioreanu are de plătit cheltuieli de judecată în valoare de 25.000 de lei.

Horea Uioreanu a fost acuzat că a determinat-o pe Elena Albu, la data faptelor subofițer SRI - Direcția Județeană de Informații Cluj, să-i permită accesul la informații ce nu erau destinate publicității și pe care aceasta urma să ia cunoștință sau a luat cunoștință în virtutea exercitării atribuțiilor de serviciu.

„Scopul urmărit de Uioreanu era să valorifice aceste date în interes personal și să contracareze eventualele acțiuni ale organelor judiciare care ar viza angajarea răspunderii sale penale. Solicitarea acestor informații a fost făcută de președintele CJ Cluj pe fondul demersurilor subofițerului de a se transfera în cadrul Serviciului de Informații Externe cu ajutorul acestuia”, se arată într-un comunicat al DNA.

Acesta nu este singurul dosar al lui Horea Uioreanu.

În 23 iunie 2014, Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi cpmplicitate la spălare de bani.

Preşedintele suspendat al CJ Cluj Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, de magistraţii Curţii de Apel Cluj.

Pe 3 octombrie 2014, Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Horea Uioreanu, arestat preventiv de la sfârşitul lunii mai pentru fapte de corupţie, şi-a depus demisia de la şefia CJ.

Citiţi şi Uioreanu verifica mita cu LAMPA CU ULTRAVIOLETE. Preşedintele CJ Cluj a recunoscut şpaga pentru contractele cu dedicaţie

Horea Uioreanu, aflat la primul mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, este membru al PNL din 1990, iar pentru o perioadă a condus filiala municipală Cluj-Napoca a PNL, apoi a fost vicepreşedinte al organizaţei judeţene.

×
Subiecte în articol: Horea Uioreanu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close