Antena 3 CNN Politică Hunedoara: Candidatul PDL la Primăria unei comune, acuzat că a folosit elevi la un miting electoral

Hunedoara: Candidatul PDL la Primăria unei comune, acuzat că a folosit elevi la un miting electoral

Hunedoara: Candidatul PDL la Primăria unei comune, acuzat că a folosit elevi la un miting electoral
Sursa foto: Foto: a1.ro
12 Ian 2011   •   15:18

Candidatul PDL la Primăria comunei hunedoarene Baru Mare este acuzat că a folosit mai mulţi elevi şi copii de grădiniţă la un miting electoral împotriva PNL. Duminică, în localitate vor avea loc alegeri pentru un nou primar. Inspectoratul Şcolar a declanşat o anchetă, iar dacă profesorii vor fi găsţi vinovaţi că i-au adus pe copii la miting, ar putea fi excluşi din învăţământ.

Elevii şi preşcolarii din comuna Baru Mare au fost aduşi în  faţa căminului cultural, pentru a boicota o acţiune electorală a PNL. Copiii le-au strigat liberalilor "Hoţii!", şi au scandal mai multe lozinci în favoarea candidatului PDL la primărie, Daniel Răducanu.

Candidatul PDL este acuzat că i-ar fi organizat pe copii. La finalul mitingului, aceştia au mărşăluit prin localitate, pe marginea şoselei, pe unde circulau maşuni, deşi afară se înserase. Poliţiştii au fost destul de evazivi când au fost întrebaţi dacă mitingul avea autorizaţie. 

Localnicii din Baru Mare spun că părinţii copiilor ar fi trebuit să le interzică să participe la o acţiune politică şi îi acuză pe profesori că şi-au manipulat elevii. 

La rândul lor, liberalii vor cere demisa directorului şcolii şi a inspectorului şcolar din judeţ

Şeful Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, Alexandru Lăutaru, susţine că a aflat despre implicarea elevilor în acţiunile PDL, după ce avusese loc mitingul. Dacă ancheta pornită va scoate la iveală vina vreunui profesor, acesta va fi sancţionat.

Alegerile de la primăria Baru Mare vor avea loc duminică. Primarul comunei, Daniel Răducanu, a demisionat din funcţia obţinută în calitate de membru PNL şi a candidat pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 3 Hunedoara din partea PDL. A pierdut însă fotoliul de deputat iar acum vrea din nou scaunul de la primărie.

 




×
Subiecte în articol: candidat pdl elevi miting electoral PNL
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close