Antena 3 CNN Politică Scandal şi îmbrânceli la şedinţa PDL Constanţa pentru şefia filialei de la municipiu (VIDEO)

Scandal şi îmbrânceli la şedinţa PDL Constanţa pentru şefia filialei de la municipiu (VIDEO)

Scandal şi îmbrânceli la şedinţa  PDL Constanţa pentru şefia filialei de la municipiu (VIDEO)
31 Iul 2010   •   10:07

Scandal şi îmbrânceli la şedinţa PDL Constanţa. Miza: şefia filialei de la municipiu. Disputa se dă între grupările Stavrositu şi Banias. Deputatul PDL, Maria Stavrositu, a fost aleasă în fruntea organizaţiei municipale în luna iunie. Este însă contestată de preşedintele interimar Mircea Banias. Nici după şedinţa de azi lucrurile nu s-au lămurit - o comisie de numărare a validat-o pe Stavrositu, cealaltă a infirmat-o.

Şedinţa consiliului de coordonare al PDL Constanţa a început cu huiduieli, îmbrânceli şi multe acuzaţii de ambele părţi conduse. Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Mircea Banias, spune că vinovaţi sunt susţinătorii Mariei Stavrositu, preşedinte contestat al organizaţiei de municipiu.

Banias susţine că susţinătorii Mariei Stavrositu sunt nemulţumiţi de respingerea contestaţii depuse de aceasta.

?Este foarte simplu să lansezi acuzaţii... trebuie să înveţi să pierzi, nu doar să câştigi?, a declarat Banias.

Preşedintele organizaţiei municipale spune, însă că cei are au votat nu au fost membri PDL, ci lucrători din portul Constanţa.

Maria Stavrositu îl acuză pe Mircea Banias că a adus 50 de bodyguarzi care să-i împiedice pe membrii PDL să intre la şedinţă.

Şedinţa de validare a conducerii organizaţiei municipale s-a încheiat cu un rezultat contradictoriu - au existat două comisii de numărare, una validând alegerea Mariei Stavrositu la organizaţia municipală, cealaltă infirmând-o.

 

Tensiunile au început încă de dimineaţă în cadrul întâlnirii Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Constanţa. Acesta s-a întrunit sâmbătă într-o şedinţă de validare a conducerii organizaţiei municipale Constanţa a PDL. susţinătorii deputatei Maria Stavrositu, care a fost aleasă şefă a organizaţiei municipale Constanţa a PDL şi cei ai senatorului Mircea Banias, liderul filialei judeţene a PDL au încercat, în jurul orei 7.30, să-şi împiedice reciproc accesul în Casa de Cultură a Sindicatelor, locul de desfăşurare a şedinţei.

?A existat o mică busculadă pentru că nu era clar pe unde se face accesul în Casa de Cultură. E o situaţie tensionată dar lucrurile evoluează normal, a fost doar o mică busculadă de două minute. Nu s-a pus problema intervenţiei jandarmeriei?, a declarat Mircea Banias, senator PDL. El a explicat că este vorba de ?o dispută după ce deputatul Stavrositu a organizat alegeri pe care le-a câştigat la începutul lui iunie, o parte din colegii din organizaţie au fost nemulţumiţi de această alegere, au depus o contestaţie iar acum următorul for care va discuta situaţia este consiliul dacă contestaţia dlui deputat este întemeiată sau nu?.

?Are loc o şedinţă convocată de 22 de membri ai PDL constanţa, au apărut 50 de bodyguarzi ai domnului Banias la şedinţă care au încercat să nu lase în sală oamenii, între timp sala s-a umplut cu docheri, containieri, angajaţi ai portului, prieteni ai domnului Banias. O oră membrii noştri nu au reuşit să intre în sală?, a declarat la rândul ei, Maria Stavrositu.

Cele două grupări au reuşit în cele din urmă să intre în Casa de Cultură, şedinţa luând startul la ora 10:00. Pe parcursul a zece minute întrunirea a avut două prezidii, reprezentând cele două grupuri. Senatorul banias a încercat să vorbească, însă, în lipsa unui microfon, a fost fluierat şi huiduit. Când au apărut două microfoane, cele două grupări s-au bruiat.

?Orgoliul prsonal şi interesele de a destabiliza partidul sunt mari. A fost o dispută verbală a organizatorilor cu cei care au solicitat această şedinţă. E un zgomot de fond de stadion, de huiduială, care nu face cinste partidului?, a spus Constantin Chirilă, deputat PD-L Constanţa.

Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close