Antena 3 CNN Politică INCOME. Candidaţii evită o confruntare directă pentru că o astfel de dezbatere „îi va arăta goi-goluţi”

INCOME. Candidaţii evită o confruntare directă pentru că o astfel de dezbatere „îi va arăta goi-goluţi”

INCOME. Candidaţii evită o confruntare directă pentru că o astfel de dezbatere „îi va arăta goi-goluţi”
de M.T.    |    25 Oct 2014   •   13:43

Cu puţin timp înaintea alegerilor prezidenţiale, candidaţii la cea mai importantă funcţie în stat nu au participat încă la o confruntare directă, în care să-şi prezinte planurile concrete pe care le au în cazul în care ajung la Cotroceni.

În cadrul emisiunii "Income", Adrian Măniuţiu şi invitaţii săi au încercat să explice motivele pentru care candidaţii evită o confruntare directă.

„Din punctul meu de vedere, toţi candiaţii se comportă ca nişte adolescenţi teribili, care se îmbată acasă şi se duc în club deja băuţi. La noi, fiecare se duce la televiziunea lui şi-şi spune punctul de vedere nederanjat de nimeni şi, pentru ei, duminica alegerilor este o întâlnire în club. În termeni simpli, nu prea le pasă ce au de câştigat şi le pasă mai degrabă de ce au de pierdut”, consideră analistul economic Radu Soviani.

„O dezbatere la un nivel profesional îi va arăta goi-goluţi, exact cum sunt ei când vine vorba de cunoştinţe economice sau de viziune”, a adăugat Radu Soviani.

În opinia lui Liviu Nistoran, reprezentant al mediului de afaceri, o posibilă explicaţie pentru care candidaţii evită o confruntare directă este „spiritul balcanic al nostru şi inclusiv al candidaţilor”, dar şi de „o coborâre a nivelului luptei politice în România, o degradare extraordinară în ultimii ani”.

„Este mult mai uşor să scoţi nişte cancanuri pe masă, să faci nişte afirmaţii defăimătoare neacoperite de realitate decât să discuţi pe lucruri concrete, pe cifre, aşa cum se întâmplă la case mai mari”, a mai spus Liviu Nistoran.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close