Antena 3 CNN Politică Informații de ultimă oră de la Guvern. Scăpăm de birocrație la actele de stare civilă

Informații de ultimă oră de la Guvern. Scăpăm de birocrație la actele de stare civilă

Informații de ultimă oră de la Guvern. Scăpăm de birocrație la actele de stare civilă
25 Iun 2018   •   19:10

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, au susţinut declaraţii de presă, luni, la Palatul Victoria, în care au anunțat demararea unui proiect prin care românii vor scăpa de birocrație la actele de stare civilă. Acest proiect a primit deja finanțare, iar perioada de implementare va fi de aproximativ trei ani. 

Potrivit ministrului Fondurilor Europene, certificatele de naştere, de căsătorie, de divorţ şi de deces vor fi procesate printr-un sistem informatic integrat.

„Astăzi, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Afacerilor Interne au demarat, prin semnarea contractului de finanţare, un program important pentru români,  pentru România, adică un sistem integrat de procesare în sistem informatic a tuturor actelor de stare civilă pentru cetăţeni, mai precis 50 de milioane de acte de stare civilă. Înseamnă descărcarea online a documentelor, plata online a taxelor aferente, un serviciu suport, asigurarea transferului de extrase. Stocarea electronică a celor aproximativ 75 de milioane de documente digitizate”, a spus Rovana Plumb.

„Este momentul de început, pentru că doamna ministru Rovana Plumb a pus ultima semnătură. Acest proiect se numește Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de stare Civilă. Astăzi s-a semnat contractul de finanțare. MAI este beneficiarul acestui proiect, dar cei care se vor bucura cu adevărat de acest proiect sunt cetățenii. Cred că nu există o persoană care să nu se fi lovit de diferite aspecte birocratice atunci când a încercat să înregistreze anumite evenimente din viață. Cetățenii vor putea păstra forma autentică a documentelor. Prin acest proiect, cetățeanul va avea posibilitatea de a monitoriza permanent solicitarea pe care o face. Se elimină riscul pierderii documentelor de stare civilă. Nu mai este nevoie să mergem cu teancul de documente la instituții. Toate aceste lucruri se vor întâmpla, nu de mâine, dar se vor întâmpla, cu siguranță. În trei ani de zile, vom crea condițiile”, a spus Carmen Dan.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close