Antena 3 CNN Politică Înregistrările în cazul Adrian Severin, FALSIFICATE

Înregistrările în cazul Adrian Severin, FALSIFICATE

Înregistrările în cazul Adrian Severin, FALSIFICATE
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Apr 2015   •   19:19
Înregistrările prin care fostul social-democrat Adrian Severin a fost înlăturat din Parlamentul European (PE) şi trimis în judecată sunt un fals, susţine un expert în domeniul informatic, citat de site-ul Lumea justiţiei.ro.
 
Europarlamentarul a fost scos din viaţa politică pe baza unei înregistrări făcute de nişte jurnalişti britanici, din care reieşea că el ia şpagă pentru a promova anumite amendamente în PE.
 
Informaţia a fost prezentată duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.
 
"Lovitură năucitoare pentru DNA în dosarul fostului europarlamentar Adrian Severin, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în septembrie 2013, pe baza unor înregistrări audio-video executate cu camera ascunsă de agenţi provocatori şi a unor articole scrise de doi jurnalişti britanici care au folosit identităţi false. Expertul prof. univ. dr. ing. Mihai Caramihai (expert în domeniul informatic, aflat în evidenţa Biroului Central pentru Expertize Tehnice şi Contabile de pe lângă Ministerul de Justiţie sub Nr. 2807 – 8591) a realizat la cererea apărării lui Adrian Severin o expertiză extrajudiciară asupra celor 17 înregistrari depuse de DNA la dosar. 
 
Rezultatele expertizei sunt devastatoare: interceptările nu sunt originale, nici autentice, ci sunt în totalitate rezultatul unor prelucrări şi colaje. Constatarea pur şi simplu i-a bulversat pe judecătorii ICCJ care soluţioneaza fondul acestui dosar – Ana Maria Dascalu, Ştefan Pistol şi Cristina Arghir – astfel că magistraţii au refuzat, fără nicio explicaţie, să primească raportul la dosar şi să pună în discuţie necesitatea administrării unei expertize judiciare oficiale", scrie site-ul amintit.

 

×
Subiecte în articol: Adrian Severin Punctul de întâlnire
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close