Antena 3 CNN Politică Ioan Mircea Pașcu: Ambasadorul pe lângă UE a primit intrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar european interimar

Ioan Mircea Pașcu: Ambasadorul pe lângă UE a primit intrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar european interimar

Ioan Mircea Pașcu: Ambasadorul pe lângă UE a primit intrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar european interimar
11 Sep 2019   •   12:24

Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Pașcu anunță că scenariul numirii sale în funcția de comisar european interimar din partea României a căzut. Asta după ce ambasadorul României la UE ar fi primit instrucțiuni din partea Bucureștiului privind retragerea candidaturii sale pentru acest post.

"Ultima ora: am fost informat de Dna Ambasador pe lângă UE, Luminița Odobescu, ca a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României!

Iau nota și ma conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dancila! Voi reveni ...", a scris Pașcu, pe Facebook.

Postul de comisar european al României este vacant după ce Corina Crețu a demisionat pentru a fi europarlamentar. Premierul Viorica Dăncilă l-a anunțat pe Pașcu ca propunere interioară, numai că la Bruxelles au apărut voci care i-au cerut președintelui Jean Claude Juncker să nu mai numească comisari europeni interimari pentru România și Estonia din cauza costurilor pe care le-ar implica această decizie. 

Între timp, Rovana Plumb a fost acceptată pentru postul de comisar european desemnat al României pentru Transporturi în viitoarea Comsie Europeană. 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close