Antena 3 CNN Politică Iohannis, despre reproşul lui Băsescu, că e blând cu Guvernul: Fiecare cu stilul lui

Iohannis, despre reproşul lui Băsescu, că e blând cu Guvernul: Fiecare cu stilul lui

Iohannis, despre reproşul lui Băsescu, că e blând cu Guvernul: Fiecare cu stilul lui
19 Feb 2015   •   23:03

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la o televiziune, că "fiecare are stilul lui", răspunzând astfel fostului șef al statului Traian Băsescu, care i-a transmis că este prea blând cu Guvernul, notează Agerpres.

La remarca moderatorului tv că Băsescu i-a reproșat că a fost prea blând cu Guvernul, Iohannis a răspuns: "Cum a făcut domnia sa, că a și rezolvat problema".

"Fiecare cu stilul lui. După un timp, după ani, se pot face comparații dacă un stil a fost mai eficient sau celălalt și acesta este stilul meu. Acela a fost stilul predecesorului meu. Nu cred că trebuie să facem comparații. Suntem foarte diferiți, prin modul de abordare, prin temperament. Asta nu înseamnă că unul este mai bun decât celălalt", a spus Klaus Iohannis.

Întrebat cum lucrează cu Guvernul Ponta, președintele a afirmat că o face "instituțional corect". El a dat exemplu nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru conducerea SRI.

"Mi s-ar fi părut greșit să fac această nominalizare fără să-l informez pe premier și pe șefii partidelor politice", a precizat Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă are sentimentul că va avea propriul Guvern înainte de alegerile din 2016, șeful statului a afirmat că există "o șansă rezonabilă" în acest sens.

"Situația evoluează de așa natură că (...) există o șansă rezonabilă ca printr-o moțiune de cenzură să se schimbe Guvernul", a spus Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close