Antena 3 CNN Politică Iohannis va primi avionul prezidențial până la sfârșitul anului. Ce s-a aflat despre aeronavă

Iohannis va primi avionul prezidențial până la sfârșitul anului. Ce s-a aflat despre aeronavă

Iohannis va primi avionul prezidențial până la sfârșitul anului. Ce s-a aflat despre aeronavă
de M.Z.    |    25 Iun 2016   •   12:59

Aeronava pentru zborurile speciale va fi achiziţionată până la sfârşitul anului şi va intra în proprietatea RA-APPS, urmând ca anul viitor STS să instaleze "din mers" în aceasta echipamentele de transmisiuni speciale, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, potrivit agerpres.ro.

Întrebat în ce stadiu se află achiziţia aeronavei, Dan Costescu a spus că se află în program, urmând ca până la sfârşitul anului aceasta să fie în proprietatea RA-APPS. 

"Se află în program, am anunţat un calendar (...). Confirmăm acest calendar, suntem în grafic (...) S-a stabilit un memorandum în baza căruia se va lucra. Urmează să fie aprobat documentul financiar pentru a aloca aceşti bani, urmează să se producă rectificarea. Obiectivul este ca până la sfârşitul anului această aeronavă să fie în proprietatea RA-APPS (...) şi să poată de la acea dată să zboare, urmând ca anul următor STS-ul să vină cu echipamentele specializate de transmisiuni speciale şi să le instaleze din mers, ca să spun aşa, pe această aeronavă", a explicat Costescu. 

Întrebat care va fi suma alocată pentru achiziţia acestei aeronave, Costescu a răspuns: 

"Nu există o sumă, este o aprobare în acest moment, pentru că nu s-a ajuns în această situaţie. Sunt mai mulţi paşi. Este aprobarea acestui document financiar, după aceea va fi o scanare de piaţă în toate statele europene (...). În funcţie de ce se va găsi, va fi stabilit şi acel buget, care va fi cu siguranţă unul mult sub bugetul ţărilor europene, pentru că, aşa (...) cum am anunţat, aeronava va fi o aeronavă deja folosită". 

Costescu a mai spus că nu poate face o estimare a fondurilor necesare pentru achiziţia acestei aeronave. 

"La rectificare se poate face o estimare, pentru că (...) un buget alocat nu este neapărat un buget cheltuit (...). Nu pot să dau o estimare pentru că nu mă ocup cu asta şi nu ştim ce vom găsi pe piaţă. În acea procedură de achiziţie care e făcută de ANAP (...) vor fi determinaţi foarte clar şi paşii cum se va stabili din ofertele primite de la celelalte state aeronava care trebuie şi (...) se va şti atunci ce sumă este", a mai afirmat Costescu.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close