Antena 3 CNN Politică Iordache, despre invitația de la Comisia de la Veneţia: „Prezint un punct de vedere privind Codul penal şi cel de procedură penală”

Iordache, despre invitația de la Comisia de la Veneţia: „Prezint un punct de vedere privind Codul penal şi cel de procedură penală”

 Iordache, despre invitația de la Comisia de la Veneţia: „Prezint un punct de vedere privind Codul penal şi cel de procedură penală”
14 Oct 2018   •   14:05

Preşedintele Comisiei speciale pentru legile din domeniul justiţiei, Florin Iordache, a declarat că va participa, săptămâna viitoare, la şedinţa plenară a Comisiei de la Veneţia pentru a exprima un punct de vedere în privinţa modificărilor la Codul penal şi Codul de procedură penală.

"Vineri şi sâmbătă este adunarea generală a Comisiei de a Veneţia pentru luna octombrie. Sunt invitat să prezint un punct de vedere la raportul preliminar care vizează Codurile penal şi de procedură penală. Ştiţi că ei au fost în vară şi s-au întâlnit cu asociaţiile profesionale, Ministerul Justiţiei, Parchet, Parlament, etc. Eu voi exprima un punct de vedere ţinând cont că, în acest moment, faţă de Codul de Procedură Penală, Curtea Constituţională s-a pronunţat şi o parte din articole au fost declarate constituţionale, altele au fost declarate neconstituţionale şi le punem în concordanţă. Sper ca până săptămâna viitoare să se pronunţe şi asupra Codului penal", a precizat duminică Florin Iordache.

Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept, denumită Comisia de la Veneţia, are, în ce priveşte România, pe ordinea de zi a şedinţei plenare din 19 octombrie, adoptarea unei opinii cu privire la amendamentele la Codul penal şi la Codul de procedură penală, a anunţat sâmbătă un comunicat al Consiliului Europei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Florin Iordache comisia de la venetia
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close