Antena 3 CNN Politică Jocuri politice pe seama spionajului românesc. Ce s-ar putea afla în spatele numirii la SIE

Jocuri politice pe seama spionajului românesc. Ce s-ar putea afla în spatele numirii la SIE

Jocuri politice pe seama spionajului românesc. Ce s-ar putea afla în spatele numirii la SIE
Sursa foto: foto: Agerpres
14 Iun 2018   •   20:19

Radu Tudor a prezentat în emisiunea „Punctul de Întâlnire” posibile scenarii în cazul propunerii de numire a lui Gabriel Vlase, în funcția de director al Serviciului de Informații Externe.

1. Un aranjament Klaus Iohannis - Liviu Dragrea. Știm că președintele propune directorul SIE, dar Parlamentul este cel care îl votează. Atunci, fără votul PSD în Parlament, nu ai cum să faci o propunere. Un candidat PSD presuluine un vot al partidului, dacă este agreat numele în prealabil.

2. O surpriză totală a lui Klaus Iohannis, fără aranjamente sau negocieri cu Liviu Dragnea. Există varianta că în interiorul PSD sunt oameni care se înțeleg cu președintele Klaus Iohannis, mai ales când vine vorba de securitatea națională.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcția de director al Serviciului de Informații Externe a lui Petru-Gabriel Vlase.

Pe de altă parte, există și două precedente de colaborare ale PSD cu președinții adversari în privința instituțiilor de forță.

PSD a colaborat în ultimii 12 ani cu președintele adversar când a fost vorba de instituțiile de forță. În 2016, Mircea Geoană și Traian Băsescu se înțelegeau pe nominalizarea și votarea șefilor serviciilor secrete: George Maior la SRI, Claudiu Săftoiu la SIE.

În 2012, după o victorie zdrobitoare în alegeri, Victor Ponta semnează un surprinzător pact de coabitare cu principalul adversar Traian Băsescu. Laura Codruța Kovesi este nominalizată și numită la șefia DNA în urma acestui pact. 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close