Antena 3 CNN Politică Kelemen: Nu există nicio obligaţie a grupurilor UDMR de a semna plângerea împotriva lui Băsescu

Kelemen: Nu există nicio obligaţie a grupurilor UDMR de a semna plângerea împotriva lui Băsescu

Kelemen: Nu există nicio obligaţie a grupurilor UDMR de a semna plângerea împotriva lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    15 Apr 2014   •   13:17
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, marţi, că sunt inacceptabile declaraţiile preşedintelui Băsescu legate de Gabriela Firea şi de soţul acesteia, dar că "de aici până la plângere penală e cale lungă, precizând că în grup nu s-a luat o decizie, fiecare fiind liber dacă doreşte să semneze".
 
"Declaraţiile preşedintelui Băsescu sunt inacceptabile privind ceea ce a spus legat de Gabriela Firea şi soţul doamnei senator. Nu poate fi acceptată o astfel de declaraţie şi condamnăm orice astfel de şantaj sau ameninţare. De aici până la plângere penală e cale lungă", a spus Kelemen Hunor.
 
Întrebat dacă UDMR a luat vreo decizie pentru a semna alături de PSD plângere penală la adresa lui Traian Băsescu, Kelemen a spus:

"La noi în grup nu am luat o decizie. Nu există obligativitate pentru niciun membru, fiecare analizează dacă doreşte individual, semnează, dar nu există obligativitate pentru grupurile noastre nici de la Senat şi nici de la Cameră pentru a semna această plângere penală".
 
Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, marţi, că plângerea penală împotriva preşedintelui Băsescu a fost redactată de avocatul ei, iar premierul Victor Ponta a anunţat că a semnat documentul, care va fi susţinut şi de alţi parlamentari, actul urmând să fie depus în cursul zilei la Parchet.

Scandalul şantajului Băsescu-Firea ia amploare. Preşedintele îi spune lui Pandele ce DOSAR îl aşteaptă


Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.
 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor Gabriela Firea
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close