Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, răspuns dur pentru Traian Băsescu: „A uitat că a cerșit voturile”

Kelemen Hunor, răspuns dur pentru Traian Băsescu: „A uitat că a cerșit voturile”

Kelemen Hunor, răspuns dur pentru Traian Băsescu: „A uitat că a cerșit voturile”
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iun 2017   •   14:56

Kelemen Hunor i-a răspuns lui Traian Băsescu în termeni duri, după ce fostul președinte a criticat PSD pentru adoptarea legilor dorite de UDMR.

„Traian Băsescu a făcut niște declarații absolut inacceptabile pentru un fost șef de stat care a condus timp de zece ani România. El a cerșit voturile maghiarilor de cel puțin două ori și să vii să dai astăzi acele declarații, înseamnă că ești un om iresponsabil. Din păcate, e un fost șef al statului”, a declarat Kelemen Hunor.

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că, prin înţelegerile cu UDMR de susţinere a proiectelor de lege iniţiate de Uniune, PSD-ALDE arată că "sunt inapţi pentru guvernare" şi a precizat că, personal, "nu a girat niciodată favoruri pentru maghiari".

"Arată că sunt inapţi pentru guvernare. V-aş aduce aminte că Guvernul Boc a preferat să cadă decât să dea aceste concesii minorităţii maghiare. Astea nu sunt de azi de ieri, sunt de mulţi ani pe toate agendele. Faptul că pe Tăriceanu şi pe Dragnea i-a dus capul să statueze ca sărbătoare în legislaţia română ziua de 15 martie este ca şi cum îţi iei propria istorie şi o arunci într-o budă. (...) Asta au vrut să facă pentru câteva voturi. Eu sunt revoltat. Mă întreb, au uitat că merg la Ţebea? Cum se întorc parlamentarii PSD şi ALDE în Ardeal? Cum îi vor convinge pe românii de acolo că n-au murit câteva zeci de mii ucişi de armatele conţilor maghiari în '48 şi '49? Cum îi vor convinge că ce a votat Dieta de la Pesta pe 15 martie, adică anexarea Transilvaniei la Ungaria, merită sărbătorită în România?", a spus marţi Băsescu la Senat.

 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor UDMR motiune de cenzura
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close